Investiţii la Spitalul Judeţean din Craiova

0
222

Spitalul Judeţean din Craiova va beneficia de investiţii substanţiale în următoarea perioadă. Fondurile ce ar urma să fie alocate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Dolj vor fi utilizate pentru modernizarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la etajul patru al unităţii sanitare, dar şi pentru achiziţionarea unui tomograf nou. Tot pentru anul acesta a fost planificată şi reabilitarea clinicii de oncologie prin intermediul unui program derulat la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii.

Între timp, foarte aproape de finalizare este o altă investiţie importantă în cadrul unităţii sanitare, modernizarea ATI de la etajul trei al spitalului. Ieri muncitorii puneau la punct ultimele detalii astfel încât în cel mai scurt timp să fie gata toate spaţiile medicale. De altfel, majoritatea saloanelor din cadrul secţiei au fost date deja în folosinţă, bolnavii beneficiind de-acum de condiţii mult mai bune. În doar câteva luni spaţiile destinate pacienţilor aflaţi în stare gravă au căpătat o cu totul şi cu totul altă înfăţişare. Au fost înlocuite instalaţiile sanitare şi caloriferele, un linoleum special a fost montat pe podea şi a fost aplicat lavabil pe pereţi. O noutate sunt rampele de distribuţie a fluidelor medicale. Până acum existau robineţi de oxigen în pereţi şi de acolo se realiza racordarea, iar monitoarele se introduceau în prize separat. „S-au executat lucrări de reabilitare la instalaţii sanitare, instalaţii termice, de oxigen şi aer. În plus, au fost amenajate mai multe rampe de distribuţie fluide, s-au executat lucrări de igienizare şi au fost montate pe holul central al Reanimării de la etajul trei, balustrade de inox. De asemenea, toate încăperile sunt prevăzute cu linoleum antistatic, excepţie făcând doar câteva cabinete ale medicilor unde a fost montat parchet”, a declarat ing. Radu Mantale, coordonator al compartimentului tehnic din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Este pentru prima dată de la construirea spitalului, în urmă cu 40 de ani, când Reanimarea de la etajul trei, una dintre secţiile vitale ale unităţii sanitare, este modernizată. Valoarea lucrărilor de renovare se ridică la 785.000 lei, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Dolj.

Continuă lucrările de reabilitare la ATI

Modernizarea sectorului de reanimare din cadrul Spitalului Judeţean va continua anul acesta, cel mai probabil, aşa cum era firesc, cu renovarea la etajul patru. Secţia ar urma să-şi schimbe în totalitate înfăţişarea, pornind de la holuri şi până la saloane şi vestiarele cadrelor medicale. În urmă cu doi ani aici au mai fost realizate parţial lucrări de reabilitare urmând ca de data aceasta să se realizeze lucrări de igienizare, montaj de rampe de distribuţie fluide, reabilitarea instalaţilor sanitare, termice – adică înlocuire de calorifere, montajul unor balustrade din inox sau înlocuirea panourilor de tâmplărie metalică cu tâmplărie PVC de pe casa scării. „Lucrările de reabilitare vor continua anul acesta cu Reanimarea de la etajul patru. Ministerul Sănătăţii va acorda un milion de lei pentru aceste lucrări urmând ca şi de la Consiliul Judeţean Dolj să mai sosească încă 500.000 lei. Atunci când vom avea banii vom demara lucrările”, a precizat conf. univ. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Tomograf nou pentru Urgenţa spitalului

Pe lângă lucrările de renovare ce ar urma să se realizeze la Reanimare, anul acesta reprezentanţii Spitalului Judeţean ar urma să achiziţioneze şi un nou tomograf care va deservi Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii sanitare. Valoarea investiţiei se ridică la trei milioane de lei, iar spitalul a primit deja acceptul de la Ministerul Sănătăţii. Şi bolnavii de cancer ar putea beneficia de condiţii mai bune tratament după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că pe parcursul anului 2011 secţiile de oncologie ale mai multor spitale din ţară vor fi reabilitate. Una dintre cele nominalizate în cadrul acestui demers este şi clinica Spitalului de Urgenţă din Craiova.