Apel pentru salvarea unei vieţi

0
74

Ionuţ Badea

În urmă cu aproape o lună am prezentat cazul unui băiat în vârstă de 18 ani, care sufera de leucemie si pentru care singura şansă la viaţă este o operaţie extrem de costisitoare în străinătate. Ionuţ Badea era la aceea vreme internat la Spitalul Fundeni din capitală, unde ajunsese în stare foarte gravă fără a primi prea multe speranţe din partea medicilor. Cu toate acestea, băiatul a urmat tratamentul corespunzător şi a luptat cu toate forţele împotriva bolii necruţătoare, astfel că după aproape două luni, i s-a permis să părăsească spitalul şi să aştepte acasă, alături de cei dragi, ca apelul său către semeni să primească şi un răspuns. Ionuţ a schimbat patul de spital cu cel de acasă petrecându-şi mare parte a timpului în camera sa. În numai o săptămână, însă, temerile familiei s-au confirmat, starea de sănătate a băiatului s-a agravat, fiind din nou nevoit să se interneze.

Intervenţia chirurgicală nu suportă amânare

De la începutul anului, de când i s-a stabilit cumplitul diagnostic – leucemie acută mieloblastică în ultimul stadiu, deşi băiatul se prezentase la urgenţă cu o banală durere de măsea, Ionuţ bate drumul de acasă la spital în mod regulat, pentru că boala nu poate fi ţinută în frâu decât printr-un tratament dur administrat sub observaţia medicilor. Altfel ar fi stat lucrurile daca până acum, familia ar fi reuşit să facă rost de banii necesari intervenţiei chirurgicale. Singura şansă de recuperare completă a lui Ionuţ este un transplant de măduvă sau celule stem, în afara României, cel mai probabil în Viena, foarte costisitor pentru posibilităţile materiale ale familiei, iar costul tratamentului se ridică la 150.000 euro. Operaţia trebuie urgentată întrucât citostaticele stabilizează starea pacientului, însă, slăbesc organismul care, în orice moment, poate înceta să răspundă la medicamentaţie.

Din nou la spital

Datorită unor probleme de natură organizatorică teledonul anunţat ca va deveni activ începând de marţi 22 martie, a fost deschis o săptămână mai târziu, adică, marţi 28 martie. În aceeaşi zi însă, starea de sănătate a lui Ionuţ s-a complicat – stări de vomă, ameţeli, febră, iar familia a hotărât că cel mai bun lucru e să-l aducă din nou sub observaţia medicilor. „A fost acasă, o săptămână, a stat numai în cameră, continuând să ia medicamente. Imunitatea sa scăzuse la zero, intrase într-o stare foarte gravă, nu mai mânca sau ceea ce mânca vomita, făcea febră şi cu toate că drumul era lung şi foarte riscant am decis să-l readucem la spital, unde e internat de o săptămână. Medicii spun că citostaticele îşi fac în continuare efectul, iar el îşi va reveni treptat”, a spus Liliana, sora băiatului. Ea se află acum lângă fratele său şi spune că, la o săptămână de la internare, Ionuţ se simte mai bine, febra e în scădere şi a început să mănânce. În paralel cu îngrijirea fratelui său, Liliana se ocupă de strângerea documentaţiei necesare pentru a se adresa Ministerului Sănătăţii în speranţa că de aici poate veni sprijinul financiar de care Ionuţ are reală nevoie pentru a se face bine. „Am reuşit să strâng documentaţia de care avem nevoie, lipsesc o serie de analize care până pe 11 aprilie, după discuţiile cu medicii vor fi gata pentru a putea înceepe demersul la Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Liliana.

 

Cei care vor să îl ajute pe Ionuţ, o pot face donând în conturile deschise la Raiffeisen Bank, sucursala Craiova:

RO84RZBR0000060013303886 – în lei (beneficiar Liliana Badea)

RO08RZBR0000060013303896 – în euro (beneficiar Liliana Badea)

Teledon în reţeaua Romtelecom:

0900.900.860 – 2 EURO

0900.900.862 – 5 EURO

0900.900.864 – 10 EURO

Contact: BADEA LILIANA (sora) -Tel: 0761.501.794