Dinel Staicu, căutat de poliţişti şi în Dolj

0
51

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, este căutat şi în judeţul Dolj, deşi, din cursul lunii februarie a.c., acesta are domiciliul în municipiul Bucureşti. Până aseară, acesta nu fusese găsit, în cursul zilei fiind dat în urmărire naţională.

Dinel Staicu

Poliţiştii IPJ Dolj au primit, ieri-dimineaţă, o copie a mandatului de executare a pedepsei emis de Curtea de Apel Bucureşti pe numele omului de afaceri craiovean Dinel Staicu şi au demarat activităţile de căutare a acestuia la proprietăţile pe care le deţine în judeţ. “Ca urmare a primirii unei copii a mandatului de executare a pedepsei privative de libertate emis de instanţă pe numele persoanei în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au demarat activităţile de căutare la proprietăţile pe care le deţine în judeţ şi la sediile societăţilor comerciale la care deţine acţiuni. Până în acest moment nu a fost găsit”, ne-a declarat, aseară, comisar Florentina Popescu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Poliţiştii de la Bucureşti, unde are domiciliul Dinel Staicu, au făcut toate formalităţile necesare şi l-au dat în urmărire naţională, dar şi în consemn la frontieră, activităţile de căutare ale acestuia desfăşurându-se, în paralel, în Dolj şi în Capitală.

Reamintim că luni, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Instanţa l-a condamnat pe omul de afaceri Dinel Staicu la şapte ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnat tot la şapte ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fostul funcţionar Radian Răceală a primit cinci ani de închisoare cu executare, în timp ce fosta funcţionară Viorica Duţu a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de nouă ani.