Expoziţie de mărţişoare realizate de beneficiarii Asociaţiei Vasiliada

0
147

Mărţisoarele realizate de beneficiarii centrelor sociale ale Asociaţiei Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, sunt expuse, pana la data de 7 Martie, în Piaţa “Mihai Viteazul” din Craiova.

Devenitã deja tradiţie, expoziţia de obiecte specifice sãrbãtorii Mărţişorului scoate în evidenţã talentul persoanelor pe care Asociaţia Vasiliada le are în grijă. De la broşe şi brãţãri, la felicitãri şi mărţişoare în felurite forme şi culori, craiovenii au avut prilejul încă de sãptãmâna trecutã sã admire creaţiile, atât ale copiilor cât şi ale persoanelor fãrã adãpost din cadrul Centrului “Sfântul Vasile” şi ale Centrului de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi “Sfânta Ecaterina” din Craiova.  Reprezentanţii Asociaţiei Vasiliada subliniazã cã cel mai important în aceste activitãţi este faptul de a suscita interesul beneficiarilor cãtre programele care îi ajutã sã îşi dezvolte abilitãţile de viaţã independentã. “Dincolo de rezultatul efortului depus, mãrtişoarele, broşele şi brãţãrile confecţionate, trebuie apreciatã implicarea cu seriozitate şi dãruire de care au dat dovadã beneficiarii în toatã perioada pregãtirii obiectelor de Mãrţişor. În cadrul orelor de lucru s-au adunat cu toþii în acest scop şi am zãrit pe chipurile lor dragoste şi dorinţa de a realiza mereu mai mult, mai frumos. Lucrãrile se evidenţiazã în mod deosebit, iar prin ele, implicit beneficiarii noştri, care cu acest prilej îşi descoperã şi dezvoltã abilitãţile artistice”, a precizat Tamara Piele, asistent social la Centrul “Sfântul Vasile”.

Mărţişoarele nu au trecut neobservate de trecãtori, care au apreciat calitatea şi ingeniozitatea lucrãrilor. “Ne bucurãm cã Asociaţia Vasiliada le dă prilejul celor care se aflã în nevoie sã se afirme într-un mod atât de frumos!”, a spus Anita Vasile, din Craiova. Marioara Ionicã, în vârstã de 68 de ani, laudã iniţiativele Asociaţiei Vasiliada, care vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. “Sã vedem şi în aceastã expoziţie încã o acţiune care îi valorizeazã pe cei lipsiţi de aceastã posibilitate, care nu au avut şansa sã aibã un acoperiş deasupra capului sau care au anumite dizabilitãţi. Aceşti oameni trebuie încurajaţi iar Asociaţia Vasiliada are meritul de a reuşi acest lucru”, a adaugat Marioara Ionicã. Fondurile obţinute vor fi orientate cãtre susţinerea activitãţilor de terapie ocupaţionalã desfãşurate în cadrul centrelor sociale ale Asociaţiei Vasiliada.