Craioveni arestați pentru trafic de persoane

0
147

Doi craioveni, în vârstă de 35, respectiv 38 de ani, au fost reținuți, marți seară, în urma unei acțiuni a polițiștilor și procurorilor de crimă organizată vizând combaterea traficului de persoane. Bărbatul de 38 de ani a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlag, cu o tânără pe care intenționa să o ducă în Anglia, unde urma să o oblige să se prostitueze la stradă. Potrivit anchetatorilor, cei doi craioveni au dus în Anglia, în zona orașului Birmingham, mai multe tinere, cărora le promiseseră locuri de muncă, din exploatarea acestora obținând peste 60.000 de lire sterline. Aseară au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, judecătorii emițând pe numele lor mandate pentru o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), au comunicat faptul că, în cursul zilei de marți, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt şi cu procurorii DIICOT  – Biroul Teritorial Olt au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului de persoane. Astfel, în baza informațiilor pe care le dețineau oamenii legii, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlag, un bărbat, de 38 de ani, din Craiova, Florinel Poenaru, a fost prins împreună cu o tânără pe care ar fi intenţionat să o ducă în Anglia, unde urma să o scoată la stradă pentru practicarea prostituţiei. Ulterior, în baza mandatului de aducere emis pe numele său de procurorii DIICOT, poliţiştii BCCO Craiova l-au „săltat”, de la locuința sa din Craiova, pe Felix Neguț, în vârstă de 35 de ani, complicele celui dintâi. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate i-au dus pe cei doi craioveni, ambii de etnie romă, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt pentru cercetări.

„Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, bărbaţii ar fi recrutat mai multe tinere, pe care, prin promisiunea asigurării unui loc de muncă în străinătate, le-ar fi transportat în Anglia, localitatea Birmingham, unde le-ar fi exploatat prin plasarea ca prostituate la stradă. Prin activitatea infracţională, cei doi ar fi obţinut peste 60.000 de lire sterline”, se arată în comunicatul de ieri al IGPR.

În  baza  probatoriului  administrat,  procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Olt   au  dispus, marți seara,  reţinerea celor doi bărbaţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Aseară, cei doi craioveni au fost prezentați Tribunalului Olt, instanță care a admis propunerea procurorilor DIICOT și a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a acestora .