Craiova, ridicolă în faţa grădiniţei lui Hagi

0
1235

Fără Alibec, Nedelcu şi Pitu, deci cam fără 90 la sută din forţa Farului, Gică Hagi ar fi fost mulţumit probabil şi cu un eşec la limită în faţa Ştiinţei. După meciul de la Ovidiu, Craiova este cea care se poate declara satisfăcută cu o înfrângere numai la un gol diferenţă. “Regele” a  primit un cadou nesperat, la o zi după aniversare, fiindcă, deşi a trimis în teren nişte copii care au nevoie de permisiune să iasă din casă la acea oră, a avut în faţă doar o fantomă a echipei care câştiga ultimele 4 meciuri directe cu Farul. 12 goluri înscriau oltenii în aceste dueluri, adjudecate net, cam de aceiaşi jucători. Ba chiar Ştiinţa era atunci într-o componenţă mai firavă, dar, la 3 dintre meciuri, îl avea pe bancă pe LAURENŢIU REGHECAMPF.

Contează mai puţin ce au pregătit juveţii, fiindcă nu au arătat NIMIC. Greşeala n-a fost făcută neapărat în săptămâna meciului, ci în iarnă, când a fost luată decizia în privinţa băncii tehnice. Neagoe a reuşit să-şi imprime strategia, dar în sensul în care Ştiinţa se exprimă la nivelul echipelor pe care le-a antrenat “Geană” în cariera sa, unele fără pretenţii de perfomanţă.

Aliniind o jumătate din formula cu care dă replica Ştiinţei şi la Liga Elitelor U16, Farul s-a distrat cu seniorii lui “Geană”. Gafa lui Arlauskis n-a fost atât de relevanta, întrucât gazdele puteau marca de câte ori doreau în prima repriză. Şi după pauză a fost cam acelaşi scenariul, iar Hagi şi-a permis să mai arunce în teren şi alţi prunci din academie. E evident că Universitatea Craiova nu are lot de titlu, dar posedă totuşi unul care să câştige fără probleme un duel cu grădiniţa lui Hagi. Cu jucători plătiţi cu 18-20 de mii de euro lunar, Craiova a făcut figuraţie în faţa unor puşti precum Mazilu, Borza, Sali, Grameni, Cojocaru. E evident că Neagoe nu poate gestiona situaţia şi nici nu înţelege probabil ce se întâmplă cu echipa. S-a reflectat acest lucru şi din discursul de la final. “Geană” se încadrează perfect în tagma antrenorilor autohtoni, care dau vina pe atitudinea jucătorilor, când ei sunt principalii responsabili cu motivarea echipei, sau le inventează erori arbitrilor. Să ne înţelegem o dată pentru totdeauna: în loc să se scuze spunând că echipa nu etalează pe teren ce a pregătit el la antrenamente, ori că jucătorii nu au arătat determinare, un antrenor ar trebui să-şi depună demisia, fiindcă ANTRENORUL E RESPONSABIL PENTRU JOCUL ŞI ATITUDINEA ECHIPEI! “Geană” e oltean, şi-a dorit să revină acasă, are intenţii bune, unele chiar pacifiste, fiind preocupat deja să susţină în finala Cupei rivala din oraş, dar ar trebui să ştie că în Bănie e nevoie…ieri de rezultate şi mai ales de un fotbal bun.

Nu poţi avea pretenţii când readuci în teren pe gafeurul şi eternul accidentat Găman şi îl marginalizezi pe Papp, care, cu excepţia acelui gest de la pauza meciului cu Beer Sheva (când, de fapt, a fost victima unei diversiuni), a avut prestaţii solide la Ştiinţa. Craiova lui Reghe a fost campioana părţii secunde de campionat mizând NUMAI pe doi stoperi: Screciu şi Papp. Iar acum unul joacă mijlocaş, iar altul e îndepărtat. Oare Rădoi era lunatic să excludă jucători care s-ar fi pregătit exemplar? Este evident că a dorit să taie în carne vie, până se ajunge la cangrenă. Neagoe și-a propus să-l readucă în activitate pe Martic, deși el pensionat neoficial, la fel ca Raul Silva și jumătate din lotul Craiovei.

Altfel, Mihai Rotaru, aflat pe ultima sută de metri la cârma Ştiinţei, nu are parte de o ieşire din scenă reuşită. Intenţiile bune, respectiv asigurarea celui mai mare buget din istoria clubului, sunt anulate practic de seria de decizii neinspirate, chiar falimentare. La început de 2023, Universitatea Craiova, Petrolul, Voluntari şi UTA au cea mai slabă exprimare dintre echipele din Superligă, problema e că oltenii au buget cât celelalte trei corigente laolaltă. Craiova şi-a etalat look-ul de 2023, nu mai pot interveni surprize în perspectiva meciurilor cu CFR şi FCSB, care sunt pierdute încă de pe acum şi sunt pentru fani numai alte prilejuri de iritare. Suporterii sunt lămuriţi deja şi şi-au estompat deja aşteptările, sezonul e compromis, acest lot plafonat n-a primit în iarnă un antrenor care să-l stoarcă de rămăşiţele de potenţial.

Farul – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat:  Mazilu 6, M. Popescu 34 penalty / Nistor 58.

Farul: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, T. Băluţă (Doukoure 78), Grameni (Casap 62) – Ad. Mazilu (I. Cojocaru 62), L. Munteanu (Sali 46), V. Morar (Criciuma 62). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic (Ndong 46), V. Găman (Mateiu 46), Raul Silva, Vătăjelu – Al. Creţu (Koljic 73), Screciu, Nistor – Işfan (Roguljic 73), Rivaldinho (Markovic 46), A. Ivan. Antrenor: Eugen Neagoe.

Arbitru: Andrei Chivulete.