Controale în starea de alertă impusă de pandemia de COVID – 19, iar purtarea măştilor de protecţie este, în continuare, obligatorie

0
235
În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni, împreună cu celelalte forţe de ordine, au continuat  desfăşurarea acțiunilor de verificare a modului in care sunt respectate măsurile impuse, în contextul stării de alertă. În urma activităţilor desfăşurate în cadrul celor 50 de acțiuni punctuale, au fost legitimate aproximativ 8.700 de persoane, controlate peste 120 de societăți comerciale, verificate aproximativ 4.700 de locaţii de interes și 570 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 12.000 de lei.
În cadrul acțiunii desfășurate în noaptea de 4/5 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Melinești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi operatorie economici, cu punct de lucru în localitățile Melinești și Fărcaș, nu au respectat intervalul orar în care este permisă funcționarea, continuând desfăşurarea de activități, în incinta unității economice, după ora 22.00.  Aceştia au fost sancționați contravențional , conform Legii 55/2020, cu amendă, în valoare de 1.000 de lei fiecare. “Facem precizarea că portul măştii de protecție  este obligatoriu, în continuare, în toate spațiile publice închise şi deschise. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte măsurile  impuse cu privire la  carantină/izolare”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.