Coţofenii din Faţă: Grădiniţa a devenit un loc mai sigur pentru copiii din localitate

0
91

Încă din anul 2011 în localitatea doljeană Coţofenii din Faţă se lucrează de zor la modernizarea unităţilor de învăţământ. Astfel, autorităţile locale au investit mult pentru a crea condiţii optime şcolarilor şi preşcolarilor care învaţă aici, dar şi pentru a le garanta siguranţa în incinta celor două unităţi. Reabilitarea şi modernizarea grădiniţe din localitate s-a făcut cu paşi mici, dar siguri. Curtea unităţii de învăţământ preşcolar a devenit în timp un parc mai mult decât agreabil, spaţiul generos permiţând instalarea de leagăne, tobogane, balansoare, bănci şi ronduri de flori. A urmat apoi împrejmuirea curţii cu un gard solid, şi, după spusele primarului, Constantin Cârciumaru, urmează reabilitarea clădirii în care funcţionează grădiniţa. „După ce curtea grădiniţei a fost amenajată şi împrejmuită, copiii fiind acum în siguranţă, urmează reabilitarea clădirii. Începem cu schimbarea tocăriei, pentru care am alocat 400 de milioane de lei vechi, bani de la bugetul local. Vor mai urma şi alte lucrări, în funcţie de buget. Chiar dacă lucrăm cu paşi mărunţi, ducem lucrurile la bun sfârşit”, a spus primarul localităţii Coţofenii din Faţă, Constantin Cârciumaru. Potrivit acestuia, în localitate urmează să se mai amenajeze un loc de joacă pentru copii, pentru care primăria a alocat fonduri în valoare de 16.000 lei.