Un agent al Poliţiei Locale Craiova luat pe capotă de un taximetrist

0
98

Un agent al Poliţiei Locale Craiova a fost luat pe capotă de un taximetrist supărat că i se ceruseră documentele pentru verificări. Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul prânzului, chiar în centrul Craiovei, în apropierea clădirii Prefecturii Dolj, iar taximetristul recalcitrant a fost prins, încătuşat de colegii agentului agresat, şi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Oamenii legii îl cercetează acum pe taximetrist, un craiovean de 26 de ani, pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Evenimentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00, în plin centru al Craiovei, în apropierea Palatului Administrativ Dolj şi a fost generat de conducătorul unui taxi care staţiona neregulamentar la intersecţia străzilor “A. I. Cuza” şi “Unirii”. Agenţii Poliţiei Locale aflaţi în zonă s-au apropiat de taximetristul respectiv, iar unul dintre agenţi s-a dus la el şi i-a cerut să îi prezinte documentele. Conducătorul taxiului, un craiovean de 25 de ani, a pornit maşina cu intenţia de a pleca, agentul s-a aşezat în faţa lui ca să-l oprească, însă a fost luat pe capotă şi a căzut pe carosabil. A fost prins însă repede de colegii agentului agresat, care l-au încătuşat, l-au dus la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, de unde părţile implicate în incident, dar şi martorii au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru cercetări. Şeful Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu, a spus că agentul său nu şi-a făcut decât datoria şi că gestul taximetristului este extrem de grav. Din fericire, poliţistul agresat  nu a fost rănit grav, însă şeful său spune că în momentul finalizării audierilor la Parchet, va fi dus la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru un control amănunţit. „Taximetristului i s-au solicitat documentele pentru verificare, însă în loc să se conformeze, a vrut să plece. Poliţistul meu s-a aşezat în faţa lui, ca să-l oprească, însă a fost luat pe capotă şi aruncat pe carosabil. Ceilalţi agenţi l-au prins repede, l-au încătuşat şi l-au dus întâi la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, apoi la Parchetul de pe lângă Judecătorie. A fost identificat, stabilindu-se că este vorba despre Ionuţ Liviu Josceanu, de 26 de ani, din Craiova. El spune că este taximetrist de o lună, dar urmează să verificăm acest aspect. Agentul este bine, sau cel puţin aşa zice el, dar o să-l ducem la spital pentru investigaţii”, ne-a declarat Octavian Mateescu.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova spun că cercetările sunt în fază incipientă, iar până la ora închiderii ediţiei nu fusese dispusă nici o măsură faţă de taximetrist. „Pot să vă confirm faptul că în cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, însă audierile nu s-au finalizat”, ne-a declarat procuror Nicolae Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.