A golit conturile de economii ale bătrânilor şi s-a internat la Poiana Mare ca să scape de cercetări

0
99

Poliţiştii din Calafat o cercetează pe casiera punctului bancar al Băncii Cooperatiste „Mihai Viteazul” (CreditCoop) din comuna Moţăţei, după ce s-a stabilit că a golit conturile de economii a 30 de persoane, creând un prejudiciu de peste 100.000 lei. Ba mai mult, sunt oameni care s-au trezit datori la bancă după ce aceasta a cotractat credite în numele lor. Numai că, auzind că s-a deschis anchetă în acest caz, casiera s-a „îmbolnăvit” subit, ieri dimineaţă, şi s-a internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că poliţiştii din Calafat s-au sesizat din oficiu şi au demarat, luni, cercetarea Adrianei Lăpădat, de 58 de ani, din comuna doljeană Moţăţei, care, în calitate de casieră la un punct de lucru al Băncii Cooperatiste „Mihai Viteazul” din Moţăţei, în perioada 2009 – 2013, şi-a însuşit în mod fraudulos diferite sume de bani din conturile de depozit ale mai multor cetăţeni, deschise la unitatea respectivă. “Din primele cercetări efectuate de poliţişti au fost identificate 30 de persoane care au fost prejudiciate cu sume cuprinse între 500 şi 20.000 lei, bani care le-au fost sustraşi din conturi, prejudiciul creat fiind estimat la peste 100 000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar şef Adrian Căpraru.

Nicolae Pişleag

Localnicii din Moţăţei s-au trezit fără economii în conturi, ba unii dintre ei şi cu credite bancare de care habar nu aveau şi au aflat cu surprindere că o cunosc de-o viaţă pe cea care i-a lăsat săraci. Ba mai mult, femeia nu şi-a iertat nici rudele, între cei păgubiţi numărându-se chiar şi unchiul ei. Nicolae Pişleag, de 58 de ani, din Moţăţei, a povestit că a avut încredere în nepoata lui şi când l-a chemat să semneze mai multe documente pe care i le-a pus în faţă, nu şi-a făcut griji: „Am primit 20.000 de lei despăgubiri. Am zis să îi pun la bancă pentru zile negre. Acum nu mai am nici măcar un leu. Nepoata mea, pe care eu am crescut-o de mică, m-a lăsat fără nimic. Mi-a furat banii din cont, iar acum se ascunde de mine”, a spus bărbatul.

Şi avea dreptate… Prinzând de veste că s-a deschis dosar penal pe numele ei, femeia nu s-a mai prezentat ieri-dimineaţă la serviciu. Adriana Lăpădat s-a internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare. Poliţiştii spun că cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a femeii, şi toate persoanele care au avut conturi deschise la unitatea bancară şi sunt prejudiciate sunt aşteptate să depună plângere, mai ales că sunt bătrâni care s-au trezit cu somaţii de la bancă, cum că ar avea de achitat credite de existenţa cărora nu ştiau nimic.

„Eu am de achitat 5.800 de lei. Figurez cu un credit bancar pe trei ani. Eu sunt bătrână mamă, nu ştiu carte. Doamna Adriana m-a pus să semnez nişte acte şi mi-a spus că sunt pentru subvenţia de la APIA. Eu am crezut-o şi i-am dat şi buletinul. A zis că mă ajută ea”, a povestit şi Elena Dumitru, o altă localnică „ajutată” de Adriana Lăpădat. Oamenii spun că femeia şi-ar fi luat apartament în Craiova din banii lor şi îşi fac griji că nu vor mai primi nimic înapoi.

Conducerea CreditCoop din Moţăţei a declarat că i se va desface contractul de muncă funcţionarei care a furat banii bătrânilor.