A furat aproape 300.000 lei din banii locatarilor / Administrator al unei Asociaţii de Proprietari din Craiova reţinut pentru delapidare

0
118

Administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 13 din cartierul craiovean „Lăpuş Argeş”, Elena Stanciu, a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, în cursul zilei de luni, pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Oamenii legii au stabilit că, din 2002 şi până în 2011 femeia şi-a însuşit sistematic din banii achitaţi de locatari alegându-se în acest fel cu aproape 300.000 lei. Ieri după-amiază, faţă de femeie s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Elena Stanciu

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Dolj au introdus-o, luni, în arestul Inspectoratului, pentru 24 de ore, pe Elena Stanciu, de 56 de ani, din Craiova, casieră şi contabilă a Asociaţiei de Proprietari nr. 13 din cartierul craiovean Lăpuş Argeş, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, timp de aproape 10 ani, femeia trecea în registru sume mai mici decât încasa de la locatarii blocurilor din cadrul asociaţiei, diferenţa intrând în buzunarele ei.

“În fapt, s-a reţinut că învinuita, în perioada 2002-2011, îndeplinind cumulativ funcţiile de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din Craiova, prin falsificarea documentelor de încasări, respectiv înregistrarea în mod intenţionat în registrul de casă zilnic a unor sume mai mici faţă de cele încasate pe baza de chitanţă, precum şi prin nepreluarea soldurilor zilnice, şi-a însuşit din gestiune, în total, suma de 282.277 lei”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe parcursul anchetei, încercând să scape mai uşor, femeia a achitat o parte din prejudiciul creat, mai exact a predat 12.750 lei. Numai că, pentru a fi sigur că la un moment dat se va recupera tot prejudiciul creat de femeie, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui apartament ce-i aparţine Elenei Stanciu, evaluat la suma de 220.000 lei.

După ce a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul IPJ Dolj, femeia a fost dusă pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, la finalul audierii fiind luată decizia prezentării ei la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Craiova însă, a respins propunerea de arestare, dispunând faţă de Elena Stanciu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.