S-au reunit după gratii! Craiovean dat în urmărire pentru viol în formă calificată, prins şi introdus în arestul IPJ Dolj

0
276

Craioveanul Florian Iulian Ferariu, dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional după ce a fost arestat preventiv în lipsă pentru viol în formă calificată a fost prins. Bărbatul a ajuns în arestul IPJ Dolj pe 3 ianuarie a.c., fiind prins la vama Nădlac. El a fost trimis în judecată, în lipsă, alături de alţi patru craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi viol în formă calificată. Trei dintre inculpaţi au violat o fată de 14 ani, apoi unul dintre autori a oferit 900 de lire sterline şpagă unui poliţist al Secţiei 3 Craiova pentru a schimba declaraţiile lui şi ale fiului din dosarul de viol. Primul termen al procesului, care se va desfăşura la Tribunalul Dolj, a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie.

urmaritCraioveanul Florin Iulian Ferariu, de 25 de ani, arestat preventiv în lipsă pe 26 septembrie 2016, pentru viol în formă calificată şi dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional, a ajuns în arestul IPJ Dolj. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, bărbatul a fost preluat de o escortă formată din poliţişti craioveni, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie a.c., de la Caransebeş, unde a fost adus de la Arad. Ferariu a fost prins la vama Nădlac de poliţiştii de frontieră, care l-au reţinut în baza mandatului emis pe numele său. Pe 3 ianuarie a.c., Florin Iulian Ferariu a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj, care au confirmat mandatul emis în lipsă pe numele său: „Confirmă arestarea preventivă dispusă faţă de inculpatul FERARIU FLORIAN IULIAN prin încheierea nr. 236 din 26 septembrie 2016 a Tribunalului Dolj – Secţia penală şi pentru cauze cu minori. Dispune punerea în executare a mandatului de arestare preventivă nr. 85 din 26 septembrie 2016 emis pe numele inculpatului FERARIU FLORIAN IULIAN Constată că termenul de 30 zile pentru care s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ferariu Florian Iulian prin încheierea nr. 236 din 26 septembrie 2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj – Secţia penală şi pentru cauze cu minori în dosar nr. 7371/63/2016 curge începând cu data de 03 ianuarie 2017 şi până la 01 februarie 2017 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03 ianuarie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că Ferariu, împreună cu alţi patru craioveni, au fost trimişi în judecată pe 31 octombrie 2016, într-o cauză complexă vizând comiterea infracţiunilor de viol în formă calificată (comis de trei persoane) şi cumpărare de influenţă, cu intenţia de a scăpa de cercetări în dosarul de viol. Ceilalţi patru inculpaţi sunt Viorel Guluş, de 49 de ani, acuzat de cumpărare de influenţă şi viol în formă calificată, Aurelia Daniela Cimpoeru, acuzată de complicitate la cumpărare de influenţă, Viorel Alexe, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă şi Alexandru Gabriel Guluş, acuzat de viol în formă agravată, în sarcina lui Florian Iulian Ferariu, care este recidivist, fiind reţinută tot infracţiunea de viol în formă agravată.

900 de lire sterline şpagă pentru a scăpa…

tribunalCercetarea în cauză a început după ce o fată în vârstă de 14 ani a depus o plângere la Secţia 3 Poliţie Craiova în care explica faptul că, în dimineaţa zilei de 4 septembrie 2016, Viorel Guluş, împreună cu alte două persoane (fiul său Alexandru Gabriel, în vârstă de 16 ani şi un alt tânăr, Florian Iulian Ferariu, de 25 de ani) au forţat-o să întreţină relaţii sexuale. Plângerea penală formulată împotriva celor trei a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au fost demarate verificările, însă în raportul medico-legal nu au fost consemnate leziuni fizice, astfel că cercetările au continuat cu suspecţii în libertate, toţi trei fiind chemaţi să dea declaraţii cu privire la fapta de care erau acuzaţi. Numai că, în acest context, joi, 8 septembrie, agentul principal Sîrbu Marian Alin, din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, a fost contactat telefonic, în repetate rânduri, de Daniela Cimpoeru, de 32 de ani, din Craiova, care i-a solicitat sprijin pentru schimbarea declaraţiei lui Viorel Guluş, de 49 de ani, din municipiu din dosarul de viol. Craioveanca i-a propus poliţistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului, care ar fi constat în ruperea declaraţiilor aflate deja la dosarul de viol şi înlocuirea cu altele, astfel încât să scape de răspunderea penală. Agentul de poliţie însă şi-a informat superiorii şi pe ofiţerii specialişti ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. S-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar procurorul desemnat şi ofiţerii anticorupţie au pus la punct rapid detaliile flagrantului, întrucât Viorel Guluş şi fiul său intenţionau să dispară (şi chiar plecaseră din Craiova). Viorel Guluş şi Daniela Cimpoeru au fost prinşi în biroul agentului de la Secţia 3 Poliţie în timp ce îi ofereau 900 de lire sterline şi au ajuns după gratii. Ulterior au fost arestaţi Viorel Alexe, dar şi fiul lui Guluş, singurul de negăsit până acum fiind Ferariu.

Dosarul şpăgii şi cel al violului au fost conexate

Pe 13 septembrie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cauza de viol, cele două dosare fiind conexate, având în vedere că erau în strânsă legătură. Astfel, în urma cercetărilor şi a audierilor efectuate, anchetatorii au reţinut că victima a fost violată de cei trei craioveni, care au acţionat împreună, în mod coordonat şi prin constrângere psihică. Mai mult, s-a stabilit că Viorel Guluş i-a dat minorei de mai multe ori băuturi alcoolice, înainte de a ajunge cu ea în locuinţa unde au batjocorit-o. Din declaraţiile date în calitate de suspect de Viorel Guluş, tatăl lui Alexandru Guluş, a rezultat că cel dintâi i-a oferit spre consum băuturi alcoolice fetei de 14 ani, în două locaţii diferite, iar apoi a invitat-o la domiciliul său, deşi era pe deplin conştient de faptul că victima este minoră (colegă de şcoală cu fiul său) şi se afla într-o evidentă disproporţie de forţă fizică în raport cu inculpaţii, stare de vulnerabilitate de care aceştia au profitat pe deplin.