Baia Mare, puţin mai mare decât Craiova

0
83

Pe terenul principalei pretendente la titlu, fetele lui Carmen Amariei au avut o prestaţie bună, în special în prima parte, când au condus şi cu 5 goluri, dar au pierdut meciul.

O sală arhiplină a întâmpinat prima echipă a Craiovei care a jucat un meci oficial în 2014. Handbalistele de la SCM au jucat în fieful favoritei la titlu, într-un oraş în care handbalul este sportul-rege, Baia Mare. Restanţă din etapa a 9-a a Ligii Naţionale, partida HCM Baia Mare – SCM Craiova avea o favorită certă. Echipa lui Costică Buceschi, participantă în grupele Ligii Campionilor, tocmai fusese depăşită în clasament de Corona Braşov şi nu concepea să nu revină în postura de lider. Fără extremele Ada Nechita şi Ana Maria Tănasie, dar cu internaţionalele Ungureanu, Marin, Pârvuţ, Buceschi şi unguroaica Szucs, gazdele au părut că iau la preţ de matineu trupa lui Carmen Amariei. Craiovencele au profitat şi au condus constant la două goluri, 3-1, 5-3, 8-6, iar trei dintre reuşite au venit din extrema dreaptă, de la Cătălina Cioarec. Paradoxal, în dublă inferioritate numerică, „alb-albastrele” au marcat de 3 ori spre uluiala celor 2.000 de spectatori. Roxana Gatzel şi debutanta Alexandra Gavrilă, adusă de Sărbători de la Şcoala 186 Bucureşti, au condus eficient atacurile noastre pentru un neverosmil 11-6 în minutul 23, iar Costică Buceschi a apelat şi la cel de-al doilea time-out. Şi-a intrat imediat în rol şi cuplul de arbitri, dictând alte două eliminări în tabăra noastră, iar Baia Mare a revenit în joc, egalând la 11 în minutul 27. Pauza le-a găsit pe gazde în avantaj, iar pe SCM în inferioritate numerică. Startul părţii secunde nu a readus inspiraţia pentru craiovence, iar Baia Mare s-a desprins datorită celor cinci goluri consecutive, ajungând la un scor de 13-2 între minutele 23 şi 40. Amariei şi-a epuizat rapid şansele de întrerupere a jocului pentru a opri forcingul gazdelor şi căderea fetelor sale, care au ratat în serie, inclusiv în superioritate numerică. A urmat o ripostă de orgoliu a SCM-ului, inclusiv printr-o aruncare-afront de la 7 metri a Cristinei Florică, peste fosta „galactică”, Paula Ungureanu. Diferenţa s-a redus şi speranţele de punct s-au reaprins, dar în ultimele patru minute nu s-a mai înscris, iar gazdele au câştigat cu ceva emoţii, revenind însă pe primul loc în Liga Naţională. SCM Craiova rămâne pe poziţia a opta, cu 9 puncte şi va juca următorul meci pe teren propriu, în Sala Polivalentă, sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 16.30, cu CSM Bucureşti. Un succes în faţa echipei lui Vasile Mărgulescu este esenţial pentru ca SCM Craiova să mai păstreze speranţe la play-off.

 

Liga Naţională feminină de handbal, etapa a 9-a

HCM Baia Mare – SCM Craiova  27-25 (13-12)

Sala „Lascăr Pană”, spectatori: 2.000

HCM Baia Mare: Smedescu – Rudics, Buceschi, Szucs, Tătar, Marin, Pârvuţ. Au mai jucat: Cetăţeanu, Ungureanu – Paşca, Ghionea, Bondar, Vârtic. Antrenor: Costică Buceschi.

SCM Craiova: Munteanu – Ilie, Gogoriţă (5), Goran (4), Gatzel, Snopova (2), Cioarec (4). Au intrat: Florică (3 – toate din 7 metri), A. Amariei (2), Dincă (4), Gavrilă (1), Ianaşi. Antrenor: Carmen Amariei.