Manda: La mitingul PSD de la Craiova ne aşteptăm să vină în jur de 30.000 de persoane

0
344
Claudiu Manda

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind „aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor. Preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a declarat că la mitingul organizat pe 9 decembrie la Craiova vor fi prezenţi în jur de 30.000 de oameni, afirmând că USR şi PNL nu au reuşit să strângă decât 700 de manifestanţi, iar oamenii vor putea să spună cine îi reprezintă.

”Din câte am înţeles, sunt foarte multe organizaţii judeţene care vor face (mitinguri pe 9 decembrie – n.r.). Nu pot să vă spun, pentru că nu am eu o astfel de listă. Pot să vă spun clar că noi la Dolj stabilisem iniţial pentru ora 17.00, a rămas ora 15.00, ca să ne sincronizăm şi cu alte organizaţii judeţene. La Dolj ne aşteptăm să fie, probabil, în jur de 30.000 de oameni”, a declarat liderul PSD Dolj, Claudiu Manda.

El a precizat că la întâlnirea de duminică seara de la sediul PSD au fost ”şapte-opt preşedinţi de organizaţii”. ”Acolo toată lumea a spus că intenţionează să organizeze miting şi am stabilit, cumva, ora 15.00. Noi deja ne-am ocupat şi de partea de promovare. Pe de o parte, să vedem dacă sunt oameni care ne susţin şi pe noi – vreau să spun că la Craiova au fost în jur de 700 de persoane mobilizate de cei de la USR şi PNL în piaţă – acum vrem să vedem dacă sunt oameni în Craiova şi tot judeţul Dolj care consideră că aceia care sunt în piaţă le reprezintă punctul de vedere sau nu. În plus, sunt destul de multe abuzuri împotriva cărora vor protesta colegii noştri. Credem că e momentul ca oamenii să spună: ajunge, am înţeles, am văzut ce tot se strigă în piaţă. Credem totuşi că ţara asta trebuie să fie o ţară normală în care Parlamentul să legifereze, Guvernul să guverneze şi în care fiecare să îşi facă treaba”, a adăugat Manda.

El a mai spus că organizaţiile judeţene nu sunt obligate să facă miting. ”Nu s-a luat o decizie să fie obligat cineva să facă miting. A fost discuţie provocată cumva de preşedinţii organizaţiilor judeţene în intenţia de a se organiza un astfel de miting.(Liviu Dragnea – n.r.) Nu s-a împotrivit. Au fost colegi care au spus că doresc să facă. Au fost discuţii dacă se organizează sâmbătă sau duminică şi a rămas sâmbătă”, a mai spus Claudiu Manda.

Întrebat despre poziţia premierului Mihai Tudose cu privire la organizarea de mitinguri pe 9 decembrie, el a răspuns: ”Nu am cum să anticipez eu poziţia premierului. Nu cred că va fi împotrivă. Am văzut declaraţia despre mitingul de la Dolj. A fost o formă de a nu răspunde la întrebare, dar eu cred că există posibilitatea să fie miting inclusiv la Brăila”.

Claudiu Manda a refuzat să explice ce înseamnă ”stat paralel”, rezumându-se doar să spună: ”Cred că puteţi să vă uitaţi în spaţiul public să vedeţi”.