Alb-albaştrii sub lupă / Henţul a rezolvat meciul

0
126

Calancea – A ieşit bine la ocazia lui Ganea, care i-a şutat în mână. Era greu să se opună la golul lui Ţucudean, chiar dacă a fost pe colţul scurt.

Datkovic – Mai bun ca de obicei, determinarea sa este indiscutabilă, însă mingea nu-l prea cunoaşte.

Kelic – Departe de Ţucudean la gol, nici n-a reacţionat, s-a întors cu spatele. Nu trece deloc printr-o perioadă fastă, şi cu Afumaţiul a jucat slab.

Briceag – Şi el a fost destul de ezitant în prima parte, deşi nu a comis erori majore, în repriza a doua a jucat foarte bine. Excelentă deschiderea pentru Băluţă la ocazia de 4-1. Trebuia să se obişnuiască mai rapid cu noul post, mai ales că acolo poate reveni Tiago Ferreira, iar în bandă este suveran Bancu.

Martic – N-a fost atent la infiltrarea lui Ganea, la prima ocazie a meciului, scăpându-l nepermis, iar Mangia i-a reproşat vehement această gafă. A adus câteva centrări bune, dar una nu i-a ieşit, la mingea venită din bară după şutul lui Mitriţă, deşi Băluţă era liber pe 6 metri. Trecere inteligentă pe lângă Hodorogea în prima parte, dar a fost faultat.

Mateiu – A jucat bine, a acoperit mijlocul terenului împreună cu Zlatinski, a încercat să şi verticalizeze uneori, aşa cum a fost la faza ratării lui Băluţă, din prima repriză. Are nevoie de mai mult curaj la pătrundere, atunci când atacanţii trag adversarii după ei şi crează spaţii.

Zlatinski – În prima repriză a fost destul de discret, a apărut însă bine la combinaţia cu Mitriţă pe centru, la care atacantul a rămas singru cu Tordai. Bulgarul a fost cel care a adus victoria. Şutul de la distanţă oprit cu mâna de Ţâru nu prindea poarta, dar a fost henţ indiscutabil. Pe lângă faptul că un stoper nu-şi ţine mâinile astfel pe atacul advers, Ţâru avea timp să-şi tragă mâna. Din acea fază a ieşit penalty şi eliminare, iar peste câteva minute din stângul lui Zlatinski a pornit şi golul al doilea, fiind practic o pasă cu transversala pentru Bancu.

Bancu – A avut o primă repriză modestă, n-a fost agresiv la centrarea lui Cicâldău pentru golul lui Ţucudean. În partea secundă i-a ieşit tot. A apărut bine la mingea provenită din transversală şi cu calm şi-a aşezat mingea pe dreptul, speculând colţul lung liber. Excelentă acţiunea de la golul al treilea, a făcut ravagii în defensiva adversă şi a centrat perfect pentru Bărbuţ.

Burlacu – N-a fost la nivelul aşteptat, a părut din start destul de obosit, n-a mai avut forţă pentru pătrunderile sale obişnuite, a fost static, n-a apărut la învăluiri şi de câteva ori nici n-a coborât cu adversarul direct. A apărut însă bine ca pivot la faza celui de-al doilea gol, scoţând bine mingea pentru Zlatinski. Nu are energie să reziste mai mult de o repriză, iar cele 90 de minute jucate în Cupă parcă l-au sleit. E oarecum normal, este primul sezon al său în care evoluează constant, poate după o pregătire de iarnă bună va sta mult mai bine şi la capitolul fizic.

Băluţă – Nu are noroc la gol până acum pe noua arenă şi probabil îl macină puţin acest lucru. Deşi a întors bine adversarul la ocazia din prima repriză, a tras slab, mai bine pasa pentru Burlacu. A ratat şi o ocazie de 4-1, singur cu portarul, cu o finalizare asemănătoare uneia din meciul cu Juventus. Poate ar trebuie să încerce să dribleze portarul dacă acesta îi „ia” colţul lung, unde preferă el să trimită mingea. A alergat mult, a fost un exemplu bun dat de căpitan pentru coechipieri.

Mitriţă – Deşi a marcat din penalty în a doua repriză, în prima parte fusese cel mai bun jucător de pe teren. A avut trei acţiuni bune. La prima a şutat cu efect către colţul lung, dar fără forţă şi nu l-a păcălit pe Tordai. A doua acţiune a fost similară, a şutat plasat, dar în bară, cu puţin efect interior ar fi marcat. La penalty a tras destul de bine, deşi portarul advers a atins mingea.

Bărbuţ – Intrase bine şi la Ploieşti şi merita să joace. A marcat primul gol, înlesnit de Bancu, dar a apărut excelent în faţa porţii. Este foarte important pentru moralul lui, mai ales că a şi lipsit o perioadă, din cauza unei accidentări. Poate mai mult, a dovedit-o la Timişoara.

Popa – A jucat bine, şi-a făcut treaba în apărare, a avut două intervenţii hotărâte şi „curate”. Este un jucător „under” câştigat, este şi oltean. Nu trebuie să uităm însă de Screciu, chiar dacă nu face un sezon bun, este un jucător cu potenţial imens, la numai 17 ani.

Roman – A intrat pentru prelungiri.