CM de handbal: România – Spania 19-17

0
132

Naţionala feminină de handbal a României a învins cu 19-17 (9-7) Spania, la Trier, în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania. Ibericele au început mai bine şi au condus cu 6-4, dar tricolorele au marcat de 5 ori la rând, pentru 9-6, portarul Craiovei, Yulia Dumanska, având nişte intervenţii incredibile. Şi repriza secundă a început mai bine pentru Spania, care a condus cu 10-9 şi 14-12. România a egalat la 17 şi a mai înscris de două ori pe final, obţinând a treia victorie în tot atâtea meciuri la Trier.

Selecţionerul Martin Ambros a evidenţiat la final apărarea şi spiritul de echipă, care au fost decisive în victoria contra naţionalei ţării sale. Au evoluat: Dumanska, Dedu – portari;  Neagu 8 goluri, Pintea 4, Buceschi 4, Dragut 2, Ardean Elisei 1,Laslo, A.M. Popa,  Florianu, Berbece, Tomescu, Zamfirescu, Tatar, Udriştioiu, Geiger.

În celelalte meciuri ale grupei, Slovenia a învins Angola cu 32-25, iar Franţa a bătut Paraguayul cu 35-13. În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franţa, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte. Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay — Slovenia, România — Angola şi Spania — Franţa.