Tragedie cutremurătoare la Palilula! / Trei morţi şi doi răniţi după un incident armat

0
539

palilula (5)Localnicii din satul Palilula, comuna doljeană Bucovăţ, au fost, vineri seară, martorii unei tragedii cumplite. Trei persoane au decedat şi alte două au fost rănite, fiind acum internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui incident armat provocat de un tânăr de 28 de ani din Timişoara. Potrivit anchetatorilor, acesta venise de câteva săptămâni în sat, la prietena sa, iar vineri seară şi-a parcat maşina în dreptul unei uliţe. Doi dintre vecini i-au cerut să-şi mute autoturismul, ca să poată trece cu tractorul, şi de aici a pornit scandalul. La un moment dat tânărul a dispărut în casă şi s-a întors cu un pistol cu care a tras în cei doi, dar şi în alţi doi localnici care i-au ieşit, în cale, apoi s-a împuşcat în cap. În beciul locuinţei anchetatorii au mai descoperit, în total, nu mai puţin de nouă arme, şi se pare că timişoreanul se ocupa cu modificarea acestora. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii doljeni continuă cercetările în acest caz şocant.

Poliţiştii doljeni au fost solicitaţi, vineri seară, în satul Palilula, comuna doljeană Bucovăţ, apelul sosit pe 112 anunţând un incident armat. Tabloul găsit însă de oamenii legii la faţa locului a fost cutremurător. Sânge peste tot, doi bărbaţi zăceau în stradă, morţi, alţi trei fiind deja în drum spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. S-a izolat perimetrul, iar poliţiştii, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au demarat cercetările pentru a stabili ce se întâmplase acolo.

Scandalul pornit de la maşina parcată aiurea

palilula (4)Anchetatorii au stabilit că tragedia a fost provocată de Dragoş Furtună, de 28 de ani, din Timişoara, care venise în Palilula din luna octombrie, la prietena sa, şi locuiau amândoi în casa bunicilor fetei. În urma audierilor şi dicuţiilor cu martorii, încă şocaţi, oamenii legii au stabilit că totul a pornit de la maşina tânărului parcată aiurea. El a blocat accesul pe o uliţă, iar doi vecini, Fabian Trandafir, de 35 de ani, şi Ion Stuparu, de 56 de ani, i-au cerut să-şi mute autoturismul pentru că nu puteau trece cu tractorul. S-au apucat la ceartă, în conflict intervenind şi tatăl lui Fabian, Ion Trandafir, de 59 de ani. La un moment dat, Dragoş Furtună a dispărut, a intrat în gospodăria bunicilor prietenei sale, a luat un pistol, după care a ieşit pe uliţă şi a tras în Fabian şi Ion Trandafir, apoi către Ion Stuparu şi Vasile Zidaru, de 48 de ani, după care s-a sinucis, împuşcându-se în cap cu aceeaşi armă. Sunt localnici care spun că tânărul ar fi ieşit din casă cu două pistoale, însă acest aspect nu a fost, deocamdată lămurit de anchetatori. Ion Trandafir şi agresorul, Dragoş Furtună, au decedat pe loc. Fabian Trandafir, Ion Stuparu şi Vasile Zidaru au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Cel dintâi, rănit grav, a ajuns la unitatea medicală în stop cardio-respirator şi, în ciuda eforturilor medicilor, a decedat: „La Spitalul Judeţean din Craiova au sosit trei victime ale unei agresiuni prin împuşcare. Una dintre victime a ajuns la spital în stop cardio-respirator şi prezenta multiple plăgi la nivelul capului, umerilor şi coapselor. S-au efectuat manevre de resucitare timp de 30 de minute, însă fără rezultat“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, precizând că celelalte două victime sunt stabile. Vasile Zidaru şi Ion Stuparu, unul având o rană la antebraţ iar celălalt la obraz, sunt în continuare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, starea lor de sănătate fiind bună. Oamenilor nu le vine să creadă nici acum ce s-a întâmplat.

Nouă arme descoperite în locuinţă

palilula (6)Poliţiştii au stabilit că Dragoş Furtună deţinea ilegal pistolul, iar în urma percheziţiei făcută vineri noaptea, în locuinţă au mai fost descoperite alte patru pistoale, toate modificate artizanal pentru a deveni arme letale. Casa a fost sigilată, iar sâmbătă, pe zi, poliţiştii şi procurorul de caz au revenit la locul tragediei pentru continuarea cercetărilor. La o verificare mai atentă, sâmbătă, anchetatorii au mai descoperit încă patru pistoale şi o puşcă cu aer comprimat, toate modificate, care au fost ridicate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, în vederea continuării cercetărilor. „În cauză a fost deschis dosar penal pentru omor calificat şi deţinere şi uz de armă fără drept, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

„O comună îndurerată…”

palilula (3)Cât despre agresor, nimeni nu ştia mare lucru. Era iubitul unei fete din sat, fuseseră plecaţi împreună, în Germania, din câte spuneau oamenii, însă până acum nu a provocat nici un scandal. Localnicii susţin că Dragoş Furtună ar fi suferit de afecţiuni psihice, fiind chiar sub tratament, însă, până la acest moment, nu s-a stabilit cu exactitate dacă aşa stau lucrurile. Sunt multe întrebări la care localnicii din Palilula aşteaptă răspunsuri de la anchetatori, după cum spune şi primarul comunei Bucovăţ, Cristian Tuţă, care era apropiat de una dintre victime: „Ce pot să vă spun… este greu… Suntem o comună îndurerată, lovită de o tragedie cum nu s-a mai pomenit. Despre autor nimeni nu ştia prea multe. Ştiam că e căsătorit cu o fată de aici de la noi, dar plecaseră, şi s-au întors recent în comună. El chiar stătea mai mult plecat… Este adevărat că s-au găsit mai multe arme în locuinţa sa. Sper ca organele de anchetă să facă lumină în acest caz şi să stabilească şi cum au ajuns armele în casa sa, dar şi ce făcea cu ele”.