Recital susţinut de pianistul spaniol Josu De Solaun

0
414

Josu de SolaunCâştigătorul Premiului I al Concursului Internaţional pentru Pian „George Enescu”, ediţia 2014, solistul Josu De Solaun, din Spania, va susţine mâine, 6 decembrie, începând cu ora 19.00, un recital extraordinar de pian la Muzeul de Artă din Craiova. Evenimentul se desfăşoară în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia”. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia instituţiei, la preţurile de 15 lei şi 10 lei (elevi, studenţi, pensionari).

Josu De Solaun a absolvit Manhattan School of Music, dintre profesorii care au i-au influenţat evoluţia pianistică distingându-se în primul rând Nina Svetlanova şi Horacio Gutierrez. În prezent, în paralel cu desfăşurarea carierei concertistice, este cadru didactic la Sam Houston State University.

Câştigătorul Premiului I al Concursului Internaţional pentru Pian „George Enescu” Bucureşti, ediţia a XIII-a, 2014 (concurs inaugurat în 1958 şi câştigat de pianişti legendari, precum Radu Lupu, Elisabeth Leonskaja şi Dmitri Alexeev), al Concursului Internaţional pentru Pian „José Iturbi” – ediţia a XV-a şi al Concursului pentru Pian desfăşurat la Praga sub egida Uniunii Europene – ediţia I, pianistul spaniol Josu De Solaun a fost invitat să susţină o impresionantă serie de concerte în întreaga lume.

Este singurul pianist din Spania care a câştigat Concursurile „Enescu” şi „Iturbi” din întregul parcurs istoric al celor două prestigioase competiţii. Imediat după câştigarea râvnitului Premiu I la Concursul „George Enescu”, tânărul muzician a fost invitat la recepţia oferită de Regele şi Regina Spaniei la Palatul Regal, în semn de preţuire.

În recitalul de mâine-seară va cânta lucrări de Enrique Granados (Valses Poeticos / Valsuri poetice; fragmente din Suita „Goyescas”, op. 11; Allegro de Concierto, op. 46) şi Frédéric Chopin (Impromptu în Fa diez major, op. 36; Nocturna în Si major, op. 62, nr. 1; Trei mazurci, op. 50; Balada nr. 4 în Fa minor, op. 52).