Administratorul public al judeţului Dolj, Florin Stancu : „Mă voi implica pentru a face auzită vocea Doljului la nivel naţional”

0
473
Florin Stancu

Administratorul public al judeţului Dolj, Florin Stancu şi-a anunţat înscrierea în Asociaţia Administratorilor Publici din România (AAPR), care a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar acest eveniment a fost marcat ieri,  prin prezenţa la Craiova a preşedintelui AAPR, Marin Florea, administratorul public al comunei Prundeni (Vâlcea). „Funcţia de administrator public este relativ nou înfiinţată şi a fost implementată în legislaţia din România începând cu anul 2006. A fost o etapă în care s-au creat posturi noi. Apoi, acestea au început să fie ocupate, până în anul 2008, atunci când, aşa cum se cunoaşte, locurile vacante în instituţiile publice au fost blocate pentru o perioadă lungă, din cauza crizei economice. Suntem în pragul rezolvării acestor probleme, astfel încât să se poată face angajări pe aceste posturi şi, pe cale de consecinţă, corpul administratorilor publici să se dezvolte. Un corp al administratorilor care îşi aduce aportul la dezvoltarea comunităţilor locale şi judeţene, prin implementarea unui management bazat pe principii europene”, a subliniat Florin Stancu.

Sunt ocupate posturile de administrator în doar zece din cele 111 localităţi

Administratorul public al judeţului Dolj a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă, că administraţia locală trebuie să fie guvernată de principii europene, având nevoie de un management modern şi deschis parteneriatului cu comunitatea. „Vreau să vă mai spun că de ieri (n.r marţi) sunt membru al Asociaţiei Administratorilor Publici din România, o poziţie care mă onorează. Sigur că de acum înainte mă voi implica pentru a face auzită vocea Doljului la nivel naţional şi pe această componentă a administraţiei publice. Ne dorim să promovăm şi să dezvoltăm acest corp şi în Dolj, unde, din păcate, sunt ocupate posturile de administrator public în doar zece din cele 111 unităţi administrativ-teritoriale. Sperăm ca din acest an numărul lor să crească şi să devină o voce puternică, o voce care trebuie să vorbească limbajul administraţiei publice”, a mai spus Florin Stancu.

„Administratorul public, din punctul meu de vedere trebuie să fie un profesionist”

La rândul său, Marin Florea, preşedintele Asociaţiei Administratorilor Publici din România, a salutat înscrierea administratorului public al judeţului Dolj, Florin Stancu, în AAPR, el precizând, totodată, că structura pe care o conduce este una foarte activă, reuşindu-se, în cei doi ani de la înfiinţare, dezvoltarea unor parteneriate internaţionale şi afilierea la foruri reprezentative pe plan european. „Sunt foarte mulţumit că mă aflu la Craiova, pentru că, iată, am câştigat un nou membru al asociaţiei noastre în persoana administratorului public al judeţului Dolj. Este o decizie care mă bucură şi pentru care îl felicit pe domnul Florin Stancu, întrucât sunt ferm convins că prezenţa dumnealui va aduce un aport important prin experienţa şi expertiza sa. Administratorul public, din punctul meu de vedere trebuie să fie un profesionist care stă lângă primar. Pentru că edilul nu întotdeauna are studii de specialitate. El poate fi jurist, profesor, medic şi atunci e foarte bine să-şi ia lângă el un om de administraţie. Când ajungi primar, te bucuri o zi, două, după care stai şi te gândeşti ce ar trebui să faci, de unde ar trebui să începi. SUA a înfiinţat acesată funcţie de administrator public încă din 1903. Dacă nu era util, în mod sigur anericanii desfiinţau această funcţie”, a declarat Marin Florea, preşedintele AAPR.

Gheorghe Nedelescu : „Să fie mai activi în comunităţi”

La conferinţa de presă, susţinută în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, au mai participat administratorii publici ai localităţilor Craiova – Gheorghe Nedelescu, Lungeşti (Vâlcea) – Iulia Dogaru, şi Celaru – Ştefan Bădescu.  C acesată ocazie, Gheorghe Nedelescu, administratorul municipiului Craiova a salutat prezenţa la Craiova a preşedintelui Asociaţia Administratorilor Publici din România şi a subliniat faptul că administratorii publici trebuie să fie mai activi în comunităţile pe care le reprezintă şi să fie în permanenţă în sprijinul primarului.

 

Administratorul public al judeţului Dolj, Florin Stancu :

        „Funcţia de administrator public este una de echipă. Mandatul se ocupă în baza unui proiect de management, proiect care este în acord cu strategia de dezvoltare a unei localităţi sau a unui judeţ. Vorbim deci de o echipă din care face parte şi administratorul public, poziţie care trebuie consolidată”