Voluntarii sunt premiaţi astăzi la Casa Universitarilor

0
63

Centrul de Voluntariat „Voluntaris” din Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează, astăzi, Gala de decernare a premiilor pentru implicarea în comunitate. Evenimentul are loc începând cu ora 17.30, la Casa Universitarilor, în cadrul lui fiind premiaţi oamenii şi instituţiile care s-au implicat cel mai mult în proiecte de responsabilitatea socială.

În fiecare an, pe 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntariatului, cei mai buni dintre ei sunt răsplăti în cadrul unei gale. Recunoscut drept Anul European al Voluntariatului, 2011 se încheie şi la Craiova cu o acţiune de recunoaştere a valorilor internaţionale de solidaritate şi cetăţenie activă. Peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume sunt implicate în activităţi non-profit cu impact direct şi pozitiv asupra comunităţii în care trăiesc.

În cadrul evenimentului se vor acorda premii împărţite pe 12 categorii: de la instituţia mass-media şi jurnalistul anului privind reflectarea acţiunilor de voluntariat şi implicare socială în presă la instituţia publică, ONG-ul şi donatorul anului pentru implicarea în programe de responsabilitate socială. Pe lângă acestea, voluntarii îşi vor disputa titlurile de Voluntarul Senior, Voluntarul Junior şi  Voluntarul Anului.

Centrul de Voluntariat „Voluntaris” Craiova este un program permanent al Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă, înfiinţat în 2006, cu scopul de a promova voluntariatul şi programele de responsabilitate socială în comunitatea craioveană.