„Detectiv pe portativ” – comedie muzicală pentru copii, la Teatrul Naţional

0
390

În Sala „Amza Pellea” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” au loc astăzi, de la orele 11.00 şi 13.00, două reprezentaţii ale spectacolului cu piesa „Detectiv pe portativ”, de Geo Iancu Călinescu – comedie muzicală pentru copii a Centrului Cultural „Jean Bart” din Tulcea, în regia lui Alexandru Boureanu.

Spectacolul – care se adresează spectatorilor copii de toate vârstele – reprezintă o „demitizare” a poveştilor cu animale, în care vulpea, iepuraşul, lupul, ursul şi coţofana se aseamănă izbitor cu escrocii din zilele noastre. Totul se petrece într-un hotel de aiurea, unde au loc întâlniri pline de haz, la care participă un fals magician, poliţia, mexicani, ruşi, americani. Povestea este punctată de numeroase inserţii muzicale şi coregrafice, de la tangoul argentinian la cazacioc.

O comedie muzicală poliţistă spumoasă, relaxantă şi plină de umor, care îi scoate la rampă pe actorii Ionuţ Paul Ştefan, Oana Lavinia Pisaroglu, Mihai Gălăţan, Costel Zamfir şi Vlad Matei Ajder. Scenografia este realizată de Daniel Iacoblev-Barău, iar costumele sunt creaţia Danielei Iacoblev-Barău. Biletele se găsesc la Agenţia TNC, la preţul de 8 lei.

Spectacolul „Detectiv pe portativ” este un proiect comun al Primăriei municipiului Tulcea şi Centrului Cultural „Jean Bart”, intitulat Copiii mici la teatrul mare” din cadrul programului ArTl Performing, adresat copiilor.