Droguri de un milion de euro, depistate în Bucureşti

0
216

În luna octombrie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.C. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea traficului de droguri din București.

În urma activităților, polițiștii au destructurat 28 de rețele specializate în infracțiuni trafic de droguri, fiind organizate 26 de acțiuni de prindere în flagrant delict.

În cauzele instrumentate, sunt cercetate 51 de persoane, dintre care, față de 36 au fost luate măsuri preventive.

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. au indisponibilizat droguri în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro:  96,2 kg. de cannabis, ce ar fi fost pregătit pentru distribuire în capitală, 80 de kg. de masă verde de cannabis și 100 de plante de cannabis, la maturitate (pe rod).

Totodată, au fost ridicate două sisteme de producție a cannabisului în regim de cultură (outdoor și indoor).

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din București au indisponibilizat și 500 de comprimate de ecstasy, 422 de grame de cocaină, precum și alte tipuri de droguri.

În urma activităților de combatere a criminalității în domeniul traficului de droguri, au fost ridicate 6 mașini, care ar fi folosit ca mijloc de transport pentru persoanele bănuite, bani (65.600 de lei, 37.480 de euro, 320 de dolari) și două pistoale deținute ilegal.