Bergodi: “Nu vrem să le mai dăm emoţii fanilor”

0
230

Liderul Ligii I, Universitatea Craiova, joacă mâine, de la ora 21.30, pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte, un meci din etapa a 10-a a sezonului regular. Antrenorul Cristiano Bergodi a prefaţat această dispută, sperând într-un succes, deşi este conştient că Emil Săndoi cunoaşte foarte bine echipa din Bănie.

„Avem un meci dificil înainte de pauza competiţională şi vrem să câştigăm pentru a rămâne pe primul loc. Chindia este o echipă bună, cu un antrenor foarte bun, îl cunosc, a făcut lucruri frumoase. Emil Săndoi a fost un mare jucător al Craiovei, trăieşte aici, cunoaşte jucătorii noştri, dar nu trebuie să ne îngrijoreze acest lucru, trebuie să avem echilibru şi să avem ocazii. Trebuie să le şi fructificăm, faţă de meciurile trecute. Sper să fie un meci frumos şi să câştigăm. Probabil 0-0 ar fi bun pentru Emil. Am fost amândoi fundaşi, dar noi nu vrem să se termine 0-0, eu vreau să jucăm să dăm gol mereu, dar trebuie să găsim un echilibru. Chindia este o echipă care primeşte greu gol” a spus Bergodi.

Italianul de pe banca Universităţii este mulţumit de parcursul echipei şi în mare parte şi de joc, dar şi-ar dori ca elevii săi să fie mai pragmatici. „Este uşor să aduci mulţi jucători pe tranziţia negativă, să te aperi şi să joci pe contraatac, noi vrem să construim, să jucăm pentru a marca. Echipa a arătat caracter, am avut reacţie după eşecul cu Clinceni. Nu sunt mulţumit 100 % de joc, dar trebuie să avem răbdare şi vom regla lucrurile din punct de vedere al jocului. Avem maturitate în joc, echipa nu riscă aproape nimic, câştigăm încredere, dar campionatul e lung. Sunt 50 % mulţumit că avem ocazii şi 50 % nemulţumit că le ratăm. Echipa e pe un drum bun. Avem un lot complet, băieţii au entuziasm, un moral bun. Am fost mulţumit şi de Ofosu şi de Mamut, chiar dacă l-am schimbat. Mie mi-a plăcut Tudorie, el a venit pentru a-l concura pe Koljic. Căpăţână a arătat că poate fi un jucător util. Au revenit Ştefan Vlădoiu şi Câmpanu, dar vom vedea dacă vor fi în lot. Este unul dintre cele mai bune parcursuri la început de campionat. Nu vrem să le dăm emoţii suporterilor, trebuie să îmbunătăţim jocul în ultimele minute, nu stăm cu frica de a primi gol, dar trebuie să lucrăm la concentrare. Echipa are încredere în ceea ce face” a spus antrenorul italian.