Ştiinţa-show în Copou

0
69

Alb-albaştrii au obţinut al treilea succes consecutiv la 3 goluri în deplasare, dar în prima repriză au trecut prin momente groaznice, când Mihăilă

Returul sezonului regulat a început cu meciul din Copou, dintre Poli Iaşi, echipa care a pierdut ultimele 5 meciuri, şi Universitatea Craiova, formaţie neînvinsă de 7 jocuri. Oltenii aveau însă obişnuinţa de a revitaliza adversari aflaţi în vrie, aşa că duelul din Moldova nu se anunţa dezechilibrat. Când încă nu se dăduse serios drumul la fotbal, puteam asista la o tragedie, după ce Laurenţiu Rus i-a aplicat lui Mihăilă  lovitură nepermisă nici la MMA, fiind eliminat. Imaginile cu puştiul Craiovei izbindu-se cu capul de gazon, inconştient, cu Ivan Martic, rugându-se în genunchi pentru coechipierul său şi cu ieşenii şi arbitrul alertaţi de situaţia olteanului au cutremurat privitorii. Oaspeţii n-au speculat superioritatea, parcă afectaţi de accidentul colegului lor, iar prima mare ocazie au avut-o moldovenii, Pigliacelli fiind inspirat la finalizarea lui Cioinac, apoi atent şi pe continuare. Craiova a dat replica abia în finalul primei părţi, Koljic zguduind transversala cu o lovitură de cap, la centrarea lui Martic.

De la vestiare, oltenii au ieşit decişi să-şi speculeze superioritatea, în faţa unui adversar care jucase mai mult de două ore în optimile Cupei, cu Viitorul. A fost o fază trasă la indigo după cea din care Craiova egala la Iaşi în ultima etapă a campionatului trecut, cu Bancu centrând pentru lovitura de cap decisivă a lui Mateiu. Ca şi la Turnu Măgurele, Universitatea a speculat momentul şi a mai marcat imediat. Mitriţă, care până atunci eşuase aproape în fiecare acţiune, a luat faza pe cont propriu şi a tras de la marginea careului mare, la colţul lung al lui Rusu, ajungând la 10 goluri în acest campionat. Meciul a curs în favoarea oaspeţilor, dar Mateiu n-a fost suficient de precis pentru a reuşi dubla, iar Mitriţă n-a fost suficient de altruist pentru un assist la colegii din atac, Koljic şi Bărbuţ. Denis Rusu a scăpat şi de lovitura liberă de la 30 de metri a lui Fedele, care a muşcat din bară. Portarul moldovean n-avea să mai fie ocrotit de şansă, puţin mai târziu, când Mitriţă a pornit de la centru, a dresat mingea din preluare şi s-a dovedit generos cu Koljic, căruia i-a prilejuit păstrarea mediei de un gol pe meci, bosniacul ajungând la cota 8. În faţa unei echipe stoarse şi în inferioritate numerică, Universitatea mai putea înscrie pe final, dar Cicâldău şi Fedele au fost parcă mărinimoşi, păstrând diferenţa în limite decente.

Vali Mihăilă este OK

Tânărul atacant al Universităţii Craiova, Valentin Mihăilă, este recuperat în totalitate şi ar putea reveni la antrenamente foarte curând. El a fost transportat la un spital din Iaşi, unde a făcut investigaţii suplimentare, constatându-se că starea sa este una bună, iar sâmbătă a revenit la Craiova. „Mulţumesc mult tuturor pentru mesajele de încurajare primite. Apreciez tot sprijinul! Totul este în regulă acum” a scris Valentin Mihăilă pe pagina sa de Facebook. „Este recuperat în totalitate. A făcut toate investigaţiile necesare, pentru a evita o anumită afecţiune ascunsă. A rămas la Iaşi, sub supravegherea unui medic de la Poli, şi a făcut investigaţii suplimentare, tomograf, iar starea lui este foarte bună. Era foarte bine încă din momentul în care ajunsese la spital. Avea o jenă la nivelul mandibulei, avea o mică durere la braţ, pentru că a căzut cu capul pe braţul stâng, însă totul este ok. Cred că în două-trei zile o să fie 100% apt pentru antrenamente fără probleme”, a spus medicul Universităţii Craiova şi al naţionalei României, Claudiu Stamatescu.