Victor Ponta a demisionat

0
91

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

Premierul demisionar Victor Ponta a declarat, în ultima şedinţă a Cabinetului său, că este convins că după un timp se va face o analiză corectă a celor patru ani de guvernare, că lasă în urmă o situaţie economică bună şi că speră ca mulţi dintre miniştrii să îşi continue activitatea. Victor Ponta le-a mulţumit miniştrilor şi a precizat că, având în vedere expertiza lor, speră să îşi continue activitatea. Ponta a reafirmat că demisia sa este urmare a faptului că nu a dorit să se opună oamenilor care au ieşit în stradă. “Eu cu adversarii politici mă lupt, cu oamenii nu mă lupt. Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni”, a mai spus Ponta, în utlima şedinţă a Cabinetului său, adăugând că a dorit evitarea unor tensiuni sociale. El a mai spus că speră la o soluţie rapidă, pentru că o perioadă lungă de instabilitate ar periclita rezultatele economice bune şi a reafirmat că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis desemnarea lui Mircea Duşă ca premier interimar. Ponta a mai susţinut că este convins că după un timp se va putea face o analiză corectă a celor patru ani în care a condus guvernul.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic. ”Acesta este mandatul BPN legat de alegerile anticipate şi credem că dacă este bunăvoinţă prin acord politic putem să rezolvăm această criză şi situaţia în care ne aflăm,”, a spus Gorghiu, la finalul şedinţei PNL convocate după depunerea mandatului Guvernului. Gorghiu a mai spus că PNL este cel care va face primul pas şi va iniţia discuţii cu liderii partidelor parlamentare.