O întâlnire cu profesorul Valentin Boju, astãzi, la Craiova

0
469

Astăzi, începând cu ora 16:30, în Aula Buia, a Facultăţii de Agronomie din Craiova va avea loc Festivalul European – Nord-american de  ”Ştiinţe şi Tehnologii Interdisciplinare, precum şi de Arte Clasice şi de Avangarda în Muzică” (ediţia a II-a), George Emil Palade (Premiul Nobel) – 6 Juillet 1992.

Evenimentul este organizat de Centrul interuniversitar European – Nord-american de  ”Ştiinţe şi Tehnologii Interdisciplinare, precum şi de Arte Clasice şi de Avangardă în Muzică”, un Departament al MontrealTech, ambele luate în evidenţă de Guvernul canadian în 2001, respectiv din 2006, festivalul începând din 2017, cu o evaluare guvernamentală extrem de apreciativă (bazată pe expertiza canadiană).

Moderatorul evenimentului este prof univ dr. Valentin Boju, conducator de doctorat în Ştiinţe Biomedicale la EPUHEBA-01 = Ecole Postuniversitaire et Doctorale de Hautes Etudes de Sci. Biomedicales et  Applications (care a avut drept corp profesoral de bază trei eminenţi oameni de ştiinţă de la Facultatea de Agronomie din Craiova), membru al Ordinului “Meritul cultural” al României, în Grad de Ofiţer,  Categoria H – Cercetare ştiinţifică.

Valentin Boju este un adevărat fenomen al matematicii. Este din Basarabia, şi, după ce a urmat cursurile fostului Liceu „Nicolae Bălcescu” din Craiova, a absolvit Facultatea de Matematică – Mecanică a Universităţii din Bucureşti. Apoi a îmbrăţişat cariera universitară. Este cel care l-a descoperit şi l-a lansat pe Louis Funar, un adevărat fenomen al Matematicii anilor 1980, cel care a dus faima Craiovei şi a României departe în lume.