Theresa May spune că Marea Britanie “nu va implora” Uniunea Europeană în negocierile privind Brexitul

0
51

Britain's Home Secretary Theresa May delivers her keynote address on the second day of the Conservative party annual conference in Manchester, northern England September 30, 2013.  REUTERS/Phil Noble (BRITAIN  - Tags: POLITICS SOCIETY) - RTR3FFSM

Șefa executivului britanic, Theresa May, a declarat marţi că Marea Britanie nu va implora în negocierile cu Uniunea Europeană pe tema Brexitului, ci va aborda discuţiile ca un stat ”independent şi suveran”, informează EFE.

În declaraţii făcute la BBC înainte de a asista la congresul anual al Partidului Conservator de la Birmingham (centrul Angliei), May a avertizat totodată că vor apărea obstacole în procesul de separare de blocul european. Cuvintele şefei conservatorilor britanici, care a reiterat că prioritatea sa este de a controla imigraţia, sugerează că May optează pentru un Brexit dur, altfel spus pentru tăierea tuturor legăturilor cu Bruxellesul, inclusiv ieşirea din piaţa unică, şi negocierea unei noi relaţii cu Cei 27. May a insistat că, odată ieşită din blocul comunitar, Marea Britanie ”va avea oportunitatea să controleze circulaţia (persoanelor) dintre UE”. ”Cred că, în primul rând, oamenii au votat la 23 iunie ca guvernul lor să poată lua acest tip de decizii”, a spus May, care în timpul campaniei care a precedat referendumul pe tema relaţiei Marii Britanii cu UE a pledat pentru rămânerea în blocul comunitar, dar cu anumite rezerve.