În perioada 3-6 octombrie / Tinerii Populari Europeni şi-au dat întâlnire la Bucureşti

0
108

Job Creation Youth Summit, unul dintre cele mai mari evenimente YEPP (Youth of the European Peoples Party – Tineretul Popular European) realizate în ultimii 10 ani, se desfăşoară în acest weekend la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Tineretului Democrat Liberal, Sorin Moldovan.

La acest eveniment vor participa comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, preşedintele YEPP Konstantinos Kyranakis, 31 de preşedinţi ai organizaţiilor de tineret ale partidelor afiliate Partidului Popular European, dar şi preşedintele PDL Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu, Andreea Paul şi Anca Boagiu.

„Tinerii au nevoie de motivare pentru a se încadra în muncă”

Realizarea acestui eveniment în România vine să tragă un nou semnal de alarmă asupra situaţiei şomajului în rândul tinerilor, ce a ajuns sub guvernarea Ponta să depăşească procentul de 23,7%. „România are nevoie de o portiţă pentru ca tinerii să-şi poată construi eficient traseul profesional în vederea stabilizării pieţei forţei de muncă. În ţara noastră se vorbeşte mult despre combaterea şomajului, dar faptele sunt puţine. Tinerii au nevoie de motivare pentru a se încadra în muncă, de măsuri de creştere a încrederii în propriile forţe. Suntem onoraţi să putem pune umărul la normalizarea lucrurilor, pregătind grupuri de tineri pentru o societate bazată pe cunoaşterea oportunităţilor unui spaţiu al muncii modern şi exigent. Ne onorează, totodată, găzduirea unui eveniment de o asemenea anvergură, care sperăm să aducă rezultate favorabile în întreg spaţiul european”, a declarat Sorin Moldovan,  preşedintele Tineretului Democrat Liberal.

Tineretul Democrat Liberal va lansa cu această ocazie Strategia naţională de combatere a şomajului în rândul tinerilor, astfel încât măcar acum să fie implementate de Guvern măsurile necesare pentru stoparea şomajului în rândul tinerilor.

 Preşedintele YEPP, Konstantinos Kyranakis, a declarat la sosirea sa la Bucureşti că TDL demonstrează atât prin organizarea acestui eveniment de mare amploare, cât şi prin acţiunile implementate până în prezent, că se plasează în primele cinci Organizaţii Naţionale de Tineret la nivelul Partidului Popular European.