Solomon a intrat în anul şantierelor

0
344

Primarul Antonie Solomon a vizitat ieri două şantiere pentru a se convinge că lucrările vor fi terminate în 2012.  La Polivalentă, primarul le-a cerut constructorilor să nu depăşească luna martie, iar la Centrul Multifuncţional din Romaneşti a obţinut asigurarea că pavilionul va fi realizat în doi ani, şi nu în trei cum este prevăzut în contract, ceea ce înseamă că şi această lucrare va fi gata în iunie 2012. De pe unul dintre şantiere, Antonie Solomon i-a transmis viceprimarului Mărinică Dincă mesajul că nu se va ocupa niciodată de proiectele europene, care rămân în sarcina primarului.

Cristian Gaţu critică lucrările de la Polivalentă

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a venit ieri pe şantierul de la Polivalentă cu o hârtie semnată de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, care se plânge că sala are deja câteva defecte de construcţie. Edilul-şef al Craiovei le-a cerut constructorilor explicaţii punctuale, punându-le în vedere că, dacă aceste erori nu sunt corectate, sala ar putea să întâmpine probleme la omologare. Constructorii susţin că preşedintele Cristian Gaţu nu se pricepe la detalii tehnice şi că sala stă bine din toate punctele de vedere.

Solicitarea lui Cristian Gaţu a fost adresată direct primarului Antonie Solomon şi cuprinde 14 probleme pe care acesta le-a semnalat în urma vizitei pe care a întreprins-o, pe 4 septembrie, la Sala Polivalentă din Craiova şi pe care edilul-şef le-a expus constructorului: «Am aici o listă de la domnul Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, pe care ţi le dau – lui Toni Bălăcescu, reprezentant al Concas Buzău – şi vreau să îmi răspunzi ca eu să-i trimit mai departe. M-a sunat şi mi-a spus că vrea să trimită câteva repere prentru a fi eliminate, fiindcă nu sunt în regulă. Eu o să-i spun că totul e în regulă, dânsul nu e constructor, avem aici specialiştii care spun acest lucru», a declarat Antonie Solomon.

Rigips şi fisuri la arena de joc

Potrivit lui Solomon, Cristian Gaţu e nemulţumit de modul de organizare a şantierului, de faptul că lucrarea a fost sistată o perioadă şi că, la ora ctuală, nu există un grafic de execuţie: «Şi eu aş vrea să văd dacă aveţi o asemenea evaluare», a cerut Solomon. Cristian Gaţu susţine că sala nu dispune nici de locuri în tribune şi de căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, că structura de rezistenţă pune probleme pentru că este placată cu plăci de rigips tocmai în zonele spectatorilor, care, în mod normal, ar trebui să fie foarte rezistente. În opinia preşedintelui Federaţiei, şi zona de joc ridică semne de întrebare din cauza unor fisuri care «nu sunt tratate corespunzător».

Constructorii nu văd nici un defect

Constructorii spun că nu există nici una dintre problemele semnalate şi că, de fapt, Cristian Gaţu a făcut o inspecţie superficială, fără să consulte proiectul sălii. În schimb, reprezentantul Concas, Toni Bălăcescu, a recunoscut că preşedintele Federaţiei Române de Handbal ar putea să aibă dreptate în două privinţe. Cristian Gaţu a cerut ca sala să fie dotată cu două tabele electronice, lucru care se va face, şi că sala trebuie să aibă un termen fix pentru inaugurare. «Termenul este cel care l-am stabilit la ultima întâlnire. Adică 15 martie», a spus Bălăcescu. «Deci 15 martie, nu februarie, ultimul termen», a cerut asigurări şi primarul. Întrebat de ce nu a fost respectat primul termen, de 15 februarie, Solomon a spus că ar fi trebuit ca sala să aibă căldură pentru a putea lucra şi pe timp de iarnă, dar, deocamdată, centrala termică mai aşteaptă.

Solomon e sceptic din nou

După un tur al Polivalentei, inclusiv la vestiare, primarul a ajuns la concluzia că există un risc foarte mare ca sala să nu fie terminată nici măcar la 15 martie. «E păcat să îi tot păcălim pe oameni. Alţii fac stadioane de 20, 30, 40 milioane de euro şi noi nu termină o sală în 15 ani. Deci pentru mine, ca prim cetăţean al Craiovei, este o palmă să nu poţi să le arătăm craiovenilor că suntem oameni de cuvânt şi că putem finaliza o investiţie care a costat foarte mult». Dacă iniţial şi.ar fi dorit să instituie o zi a porţilor deschise la Polivalentă, în care craiovenii curioşi să poată intra pe şantier să pentru a vedea stadiul execuţiei, după ce a vizitat câteva spaţii de antrenament şi, apoi, arena de joc, primarul a spus că e nevoit să-şi amâne ideea pentru că, de fapt, cetăţenii nu prea ar avea ce să vadă.