Cosmin Vasile : Reconfirmăm buna colaborare pe care o avem cu autoritățile raionului Cimișlia, din Republica Moldova

0
94
Conducerea Consiliului Jude’ean Dolj a participat zilele trecute la o întâlnire cu reprezentanții administrației locale din Cimișlia, raion înfrățit încă din anul 2018 cu județul Dolj. Au răspuns astfel invitației pe care Mihail Olărescu, președintele Consiliului Raional, a făcut-o recent.
Cu această ocazie, s-a discutat despre beneficiile pe care această înfrățire le poate aduce celor două comunități. “Reconfirmăm și întărim relația și buna colaborare pe care o avem cu autoritățile raionului Cimișlia, din Republica Moldova.Cimișlia este o regiune care s-a dezvoltat în ultimii ani și care dorește să accelereze acest proces. Prin comparație, Doljul a reușit să evolueze într-un ritm mai rapid datorită fondurilor europene atrase. De aceea, le-am promis sprijin și asistență, pentru ca proiectele administrației locale să poată fi încheiate cu succes.
În plus, ne dorim să creăm o punte între instituțiile culturale, pentru ca schimbul de experiență să se desfășoare și în acest domeniu. De altfel, Cimișlia este recunoscută pentru viața culturală bogată și autentică”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.
Așadar, această întâlnire s-a încheiat cu angajamentul că se va păstra legături strânse și se va colabora la implementarea unor proiecte comune.