Doi elevi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, premiaţi în cadrul taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

0
156
Timp de şase zile, în perioada 19-24 august a avut loc cea de-a X-a ediţie a taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro la care au participat peste 200 de elevi şi zeci de profesori. Din echipa care a coordonat desfăşurarea taberei a făcut parte şi în acest an prof.dr Radu Gologan, preşedintele SSMR, coordonatorul lotului naţional de matematică. Faza finală a concursului a beneficiat de prezenţa celor mai buni elevi la matematică din ţară, care au avut parte de o săptămână frumoasă la Câmpulung. Copiii au participat şi la altfel de întreceri decât cele ale concursului, cum ar fi de fotografie, de fortbal, de muzică, de şah. Acest concurs are ca scop pregătirea, promovarea şi premierea copiilor care doresc să obţină performanţă în matematică.
Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Aşadar, concursul constă în 7 etape online (pe site-ul ViitoriOlimpici.ro) și în probleme selectate din Gazeta Matematică, ale căror rezolvări sunt trimise de către copii prin poştă, la redacţia publicaţiei Gazeta Matematică. Acest proiect ambiţios de sprijinire a elevilor talentaţi la matematică a împlinit 10 ani. „Concursul are ca scop identificarea copiilor cu pasiune pentru matematică. Concursul îi ajută să-şi îmbunătăţească nivelul de pregătire şi totodată au şansa de a primi sfaturi de la profesori excepţionali. Deşi nu este un demers facil, tabăra se păstrează în format total gratuit pentru toţi elevii care au trecut prin etapele de concurs începute încă din octombrie, şi care s-au calificat în etapa finală”, a explicat profesorul Lucian Tuţescu, care a însoţit elevii doljeni la acest concurs.
25 de profesori de specialitate
Tabăra este una inovativă, iar conceptul acesteia este unul care îmbină educaţia cu dezvoltarea personală, competiţiile matematice şi sportul, excursiile cu arta. Anul acesta în tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro au participat în jur de 200 elevi din clasele IV-XII, 6 invitaţi dintre cei mai buni elevi de la Olimpiada Naţională de Matematică şi Balcaniada de Juniori şi 25 de profesori de specialitate. „Organizatorii au pregătit un program complex care conţine printre altele, două probe de matematică (orală şi scrisă) care au decis decide premianţii şi medaliaţii, lecţii de pregătire susţinute atât de profesori, cât şi de copii, ore de pregătire după modelul Olimpiadei Internaţionale de Matematică susţinute de personalităţi importante din lumea matematicii, ateliere de artă, IT, excursii şi mai multe concursuri şi activităţi sportive”, a explicat profesorul Lucian Tuţescu, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.
Premiul „Dan Schwarz”, adus la Craiova
Elevul Mihai Teişanu, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova,  pregătit de profesorul Cristian Moanţă, a obţinut punctaj maxim şi desigur, Premiul I. Tot pe podium a fost şi Gabriela Pîrvulescu, elevă a Şcolii Gimnaziale Gheorghe Ţiţeica, pregătită de prof.dr Felician Preda. „Veterana” concursurilor de matematică, Denisa Drăghia, care a absolvit clasa a XII-a, fiind pregătită de profesorul Marin Popa, a obţinut anul acesta alături de alţi doi elevi, premiul  „Dan Schwarz”, drept încununare a tuturor rezultatelor şi participărilor de-a lungul anilor la acest concurs de matematică. „Denisa a fost unul dintre cei mai buni elevi la matematică. Şi nu doar din Colegiul nostru, ci din întreg judeţul. Acum studiază la Lyon, în Franţa, unde se pregăteşte tot în domeniul matematicii. Va avea un viitor strălucit şi mă simt şi eu mândru pentru că am avut şi eu mica mea contribuţie. Totodată aş dori să-i încurajez pe câţi mai mulţi elevi să trimită rezolvări la Gazeta Matematicî, să-şi facă cont şi să rezolve online problemele, iar la final să poată să fie selectaţi pentru această tabără, care este un reper în ceea ce priveşte lumea competiţională a matematicii”, a  mai spus profesorul Tuţescu.