Acţiuni pentru siguranţa călătorilor în tren

0
140

trenÎn cadrul planului general pentru asigurarea ordinii şi siguranţă publice în perioada sezonului estival, poliţiştii cu atribuţii de patrulare în trenurile de călători din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, în cooperare cu lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova, au organizat şi executat o acţiune, ieri, pe trenurile care circulă pe relaţia Craiova – Bucureşti Nord, împreună cu specialişti din cadrul S.R.T.F.C. Craiova.

Ieri-dimineaţă au fost efectuate activităţi de patrulare şi control în 6 trenuri de călători, fiind depistate 433 de persoane fără legitimaţii de călătorie, cărora li s-au eliberat bilete de taxare în tren în valoare de 4.564 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi au fost aplicate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 61/1991 Rep., în valoare de 800 de lei.

Obiectivele acţiunii au vizat creşterea gradului de siguranţă în trenuri şi combaterea călătoriei frauduloase şi a comerţului ilicit, precum şi asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică atât pe trenurile de călători cât şi în staţiile de cale ferată.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

Poliţiştii doljeni au şi câteva sfaturi legate de călătoria cu trenul.  Atenţie când urcaţi  pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute! Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi-o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră.

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi deîndată Poliţia Transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.