Mihail Genoiu este noul viceprimar al Craiovei

1
143

Uneperistul Mihail Genoiu a fost desemnat, ieri, cu unanimitate de voturi, în funcţia de viceprimar al Craiovei, înlocuindu-l astfel pe Florentin Tudor care şi-a pierdut mandatul în urma unei incompatibilităţi sesizate de ANI. 

Mihail Genoiu

Cu o întârziere de câteva minute peste ora stabilită, consilierii municipali s-au întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară care a avut pe ordinea de zi două subiecte importante: alegerea noului viceprimar şi asocierea cu societatea care se va ocupa de afilierea şi finanţarea noii echipe de fotbal a oraşului, CS Universitatea Craiova. Primul punct a fost chiar nominalizarea unui ales local care să îl înlocuiască pe Florentin Tudor, fost viceprimar fiind obligat să-şi părăsească mandatul de viceprimar după ce ANI a sesizat o stare de incompatibilitate în care s-a aflat acesta în mandatul trecut atunci când, pentru câteva zile, a fost şi consilier municipal şi membru în consiliul de administraţie al RAT Craiova.

Viceprimarul s-a ales cu vot secret

După citirea proiectului de hotărâre, preşedintele de şedinţă i-a invitat pe consilierii din sală să vină cu propuneri. Alesul local UNPR, Teodor Sas l-a anunţat pe colegul său, Mihail Genoiu, pentru această funcţie. Nonimalizarea sa fiind singura care s-a făcut, numele acestuia a fost trecut pe buletinele de vot, consilierii municipali fiind invitaţi apoi, în ordine alfabetică, să le ridice. Cum votul a fost secret, fiecare consilier a mers cu buletinul în cabina de vot care a fost instalată într-un colţ al sălii şi şi-a exprimat votul. După ce toţi aleşii locali, inclusiv viceprimarul Cristina Calangiu, şi-au exercitat acest drept, comisia de validare a anunţat rezultatul.

Mihail Genoiu, votat în unanimitate

Consilierul UNPR, Mihail Genoiu, care este şi prim-vicepreşedintele filialei judeţene a partidului, a fost desemnat viceprimar cu 20 de voturi „pentru”, adică maximum posibil. Consilierul Bianca Predescu a explicat că, din totalul de 27 de consilieri municipali „s-a pierdut” un loc, după plecarea lui Florentin Tudor acesta fiind declarat vacant. Din cei 26 de consilieri, cinci au fost declaraţi absenţi – doi lipsind motivat şi trei nemotivat -, iar unul nu a participat la vot. Mihail Genoiu a ales să nu meargă în cabină cu buletinul, abţinându-se de la vot deşi ar fi avut varianta să îşi acorde votul lui însuşi. Toţi cei 20 de consilieri care şi-au exprimat votul, l-au desemnat pe Mihail Genoiu drept viceprimar.

Fără declaraţii

Alegerea sa a aplaudată de consilieri şi de un grup de oameni care nu proveneau din rândurile funcţionarilor municipali şi care au stat pe rândurile din spate ale sălii în timpul derulării procedurii de vot. După desemnare, Mihai Genoiu a părăsit locul pe care l-a ocupat timp de un an de zile, în calitate de consilier municipal, şi a mers la prezidiu, asigurând flancul drept al primarului Olguţa Vasilescu.Cum nimeni nu a făcut comentarii despre această numire, nici primarul, nici colegii consilieri şi nici chiar noul viceprimar nefăcând declaraţii, ordinea de zi a continuat apoi în mod obişnuit. În altă ordine de idei, fostul viceprimar, Florentin Tudor, odată cu mandatul de viceprimar şi-a pierdut şi dreptul de a îndeplini funcţii publice în decurs de trei ani.

Ascensiune directă în administraţie

Mihail Genoiu este la primul mandat de consilier municipal, el candidând pe lista electorală a UNPR care a fost deschisă de fostul primar, Antonie Solomon, pe atunci candidatul acestui partid. La scrutinul de anul trecut, formaţiunea sa a obţinut 26,48% din voturi (fiind unul dintre cele mai bune scoruri obţinute de UNPR la nivel naţional) şi, conform algoritmului, a avut dreptul să fie reprezentată în CLM Craiova de şase consilieri. Cum Antonie Solomon s-a retras de pe listă, Mihai Genoiu a intrat primul în consiliu. El a acumulat deja o experienţă de un an de zile în CLM Craiova, fiind printre consilierii care au avut intervenţii pe marginea proiectelor de hotărâre, dar şi propuneri şi interpelări la adresa municipalităţii.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate a fost promovat un personaj care nu isi plateste angajatii . Se pare ca este un exemplu pozitiv pentru municipalitate …

Comments are closed.