A intrat intenţionat cu maşina într-un TIR, ucigându-şi copiii

0
107

Trei persoane, un bărbat de 38 de ani, din comuna Leu, împreună cu fiica sa, de 13 ani, şi băiatul de 5 ani, au sfârşit tragic, ieri dimineaţă, după ce, maşina în care se aflau a pătruns pe contrasens şi s-a izbit violent de un TIR care circula regulamentar. Accidentul s-a petrecut pe DN 6, între localităţile Coşoveni şi Leu. Întrucât există indicii temeinice că bărbatul de 38 de ani a intrat intenţionat cu autoturismul în TIR, pentru a-şi pune capăt zilelor, mai ales că spusese că va face asta, iar la locul accidentului nu s-au găsit urme de frânare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis un dosar penal în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav asupra celor doi copii. Chiar dacă soluţia în dosar este previzibilă, având în vedere că autorul este mort, magistraţii craioveni trebuie să respecte procedurile în asemenea situaţii.

Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 09.30. Poliţiştii doljeni şi echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitate să intervină pe DN 6, între comunele Coşoveni şi Leu, la un accident de circulaţie. Echipe de Descarcerare, SMURD, două ambulanţe dar şi mai multe echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj au ajuns la faţa locului, gâsind un autoturism Opel făcut praf după ce s-a ciocnit frontal de un TIR. În autoturism se aflau şoferul, Cristian Roşu, de 38 de ani, din comuna Leu, fiica sa, Alexandra, de 13 ani, şi fiul său, Andrei, de numai 5 ani. Primii doi au decedat pe loc în urma impactului, în timp ce micuţul de 5 ani a fost găsit în stop cardio-respirator. Medicii din cadrul echipajului SMURD au demarat manevrele de resuscitare, însă, după mai bine de jumătate de oră, n-au mai putut face altceva decât să declare şi decesul copilului.

Povestea s-a complicat rapid, în momentul în care poliţiştii de la Rutieră au început să discute cu martorii. Tatăl şoferului, ajuns şi el la faţa locului, în stare de şoc, a explicat că se aştepta la asemenea deznodământ, întrucât fiul său îi spusese că n-o să-l mai vadă nici pe el, nici pe copii. După mai multe convorbiri telefonice purtate cu soţia sa, plecată la muncă în Spania, bărbatul, supărat, Cristian a ameninţat că-şi pune capăt zilelor. Astfel că, ieri dimineaţă când şi-a urcat fata şi băiatul în maşină şi a demarat în trombă, tatăl lui Cristian s-a dus direct la Postul de Poliţie ca să anunţe că fiul său poate face o prostie. În timp ce-i explica şefului de Post toată povestea, a venit apelul pe 112 care anunţa accidentul…

O tragedie care a bulversat comuna

Primarul comunei Leu, Iulian Cristescu, ne-a explicat că poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele în care s-a produs tragedia. Pe de altă parte, din discuţiile purtate cu tatăl lui Cristian Roşu s-a confirmat că acesta spusese că o să-şi pună capăt zilelor şi o să-i ia cu el şi pe copii. „Ce să vă spun… Nu cunosc în detaliu situaţia familiei, însă, din câte am înţeles, într-adevăr, i-ar fi cerut iertare tatălui său, apoi a urcat în maşină şi a plecat cu cei doi copii. Ce s-a întâmplat apoi, este o tragedie care ne-a bulversat pe toţi. Fata, Alexandra, era elevă în clasa a VIII-a, încheiase cu media 8.38, deci un copil bun, iar băieţelul era la grădiniţă. Locuiau împreună cu tatăl lui Cristian, şi niciodată nu au creat nici un fel de probleme în comună. Noi am început deja să facem o anchetă socială, însă este nevoie de implicarea noastră, a autorităţilor locale, şi îl vom sprijini pe tatăl lui Cristian cu tot ce va fi nevoie, inclusiv financiar. Este o tragedie care ne-a bulversat pe toţi…”, ne-a declarat Iulian Cristescu, primarul comunei Leu.

Ieri după-amiază, dosarul accidentului a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Asta pentru că, având în vedere declaraţia tatălui lui Cristian Roşu, dar şi faptul că mai există un martor, chiar dacă a murit şi el, Cristian Roşu este acuzat că şi-a ucis copiii. Finalul dosarului este previzibil, având în vedere că autorul a decedat, însă acesta este procedura în asemenea situaţii.

„Într-adevăr, s-a înregistrat o cauză penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav – asupra a două sau mai multe persoane. Asta întrucât există indicii că şoferul, cu intenţie, şi-a luat copiii în maşină şi a provocat accidentul, pătrunzând pe contrasens unde s-a lovit de TIR”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.