Înmatriculări noi de vehicule rutiere la nivelul judeţului Dolj, în trimestrul I 2018

0
377

În trimestrul I 2018, potrivit evidenţelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere a fost, în judeţul Dolj de 4884 pentru transportul pasagerilor şi de 641 pentru transportul mărfurilor, reprezentând 33,6% respectiv 29,1% din nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia şi 3,2% respectiv, 2,2% din nivel naţional.

  • La nivelul judeţului Dolj ponderea înmatriculărilor de vehicule noi în total înmatriculări noi de vehicule pentru transportul pasagerilor a fost de 9,8%.

În cadrul vehiculelor noi pentru transportul pasagerilor, ponderea cea mai mare este deţinută de autoturisme cu 96,6% (44,0% din nivelul regional şi 1,6% din nivelul naţional), urmate de mopede şi motociclete cu 2,1% (32,3% din nivelul regional şi 2,3% din nivelul naţional), autobuze şi microbuze cu 1,3% (54,5% din nivelul regional şi 2,8% din nivelul naţional).

  • La nivelul judeţului Dolj ponderea înmatriculărilor de vehicule noi în total înmatriculări noi1 de vehicule pentru transportul mărfurilor a fost de 26,7%.

            Vehiculele noi pentru transportul mărfurilor înmatriculate în trimestrul I 2018, în judeţul Dolj,
s-au concretizat în 55 autocamioane (53,4% din nivelul regional şi 1,1% din nivelul naţional), 107 remorci şi semiremorci (26,3% din nivelul regional şi 2,5% din nivelul naţional) şi 9 autotractoare (32,1% din nivelul regional şi 0,6% din nivelul naţional).

În totalul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere, o pondere semnificativă au avut înmatriculările de vehicule importate de ocazie.

La nivel naţional, înmatriculările vehiculelor rutiere pentru transportul pasagerilor importate de ocazie au avut, în totalul înmatriculărilor noi1 de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, o proporţie de 80,6%, iar la vehiculele rutiere pentru transportul mărfurilor, de 62,9%.

În judeţul Dolj, în trimestrul I 2018, s-au înmatriculat 4406 vehicule importate de ocazie pentru transportul pasagerilor şi 470 vehicule importate de ocazie pentru transportul mărfurilor.

În categoria înmatriculărilor de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor importate de ocazie, înmatriculările de autoturisme deţineau 99,6% (99,2% la nivel regional şi 98,9% la nivel naţional).

“În cadrul vehiculelor rutiere destinate transportului mărfurilor importate de ocazie, înmatriculate în trimestrul I 2018 la nivelul judeţului Dolj, ponderea cea mai mare o deţineau autocamioanele cu 76,4%. Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor importate de ocazie, din judeţul Dolj, clasează judeţul pe locul întâi în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia şi            al 14-lea la nivel naţional. Înmatriculări noi de vehicule rutiere se referă vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziţionate în leasing, precum şi vehiculele la mâna a doua din import”, a precizat director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Dolj, ec Carmen Ispas.