Concert simfonic sub bagheta dirijorului Pawel Gorajski

0
551

Astă-seară, Filarmonica „Oltenia” invită publicul, din nou, la concert. În interpretarea Orchestrei Simfonice conduse de dirijorul italian de origine poloneză Pawel Gorajski şi a soliştilor Ciprian Oraveţ (vioară), Victoria Stan şi Ciprian Ion (flaut), pot fi audiate Uvertura în Do major, D. 591, „în stil italian” de Franz Schubert; Concertul nr. 3 în Sol major pentru vioară şi orchestră, K. 216 de W.A. Mozart; Fantezia „Rigoletto” pentru două flaute şi orchestră, op. 38 de Franz şi Karl Doppler; Simfonia nr. 1 în Do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Născut la Lublin, în anul 1987, Pawel Piotr Gorajski este considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai generaţiei sale. A început studiul muzicii la 8 ani, primele sale compoziţii fiind prezentate public la vârsta de 10 ani. Fascinat de muzica sacră, a studiat orga şi contrapunctul de la 15 ani, devenind apoi organist şi capelmaistru. A absolvit secţiile de compoziţie şi dirijat orchestră la Conservatorul „Santa Cecilia” din Roma. Foarte complexă este şi activitatea sa componistică, mergând de la  jazz la muzică sacră şi de la creaţii simfonice la muzică de film. A scris peste 50 de opus-uri, printre care motete, madrigale, lieduri, muzică de cameră, un concert pentru pian şi un poem simfonic.

Concertul de astă-seară are loc cu începere de la ora 19.00, iar biletele costă 40 lei şi, pentru elevi, studenţi, pensionari, 10 lei.