Dan Lungu contra lui Nicolae Manolescu la președinția Uniunii Scriitorilor din România!

0
225

Intrarea în competiție pentru șefia Uniunii Scriitorilor din România (USR) a fost, pentru cunoscutul scriitor ieșean Dan Lungu, motiv de a veni, astăzi, și la Craiova, pentru a-și prezenta în fața colegilor din filiala locală programul de candidatură și a dialoga cu aceștia despre situația tensionată cu care instituția se confruntă în ultima vreme.

Scindată de conflicte interne, implicată în peste 100 de procese în ultimii cinci ani (majoritatea chiar cu propriii membri!), care au costat-o zeci de mii de euro, USR rămâne cu o imagine șifonată, pe care Dan Lungu își propune să o reabiliteze, dacă va reuși să îi ia locul lui Nicolae Manolescu, aflat la președinție încă din anul 2005.

La Craiova, candidatura scriitorului ieșean a fost salutată de poetul Nicolae Coande și susținută de Doina Ruști, una dintre cele mai apreciate voci ale literaturii contemporane, care s-a referit, cu acest prilej, la „reconstruirea Uniunii Scriitorilor din România” și „reconsolidarea comunității literare”. Din păcate, puține persoane au luat parte la discuția cu Dan Lungu găzduită de Sala „Ia te uită!” a Teatrului Național „Marin Sorescu”, cam nepotrivit aleasă fiind, poate, Joia Mare pentru o astfel de întâlnire. În prezent, filiala locală a USR numără aproximativ 120 de membri – scriitori craioveni, dar și din celelalte județe ale Olteniei.

Ce critică scriitorul ieșean la actuala conducere a USR și ce promite dacă va câștiga alegerile din 11 aprilie a.c. aflați din ediția print de miercuri a cotidianului „Cuvântul Libertății”.