Craiova: DNA Craiova a trimis în judecată cinci persoane, din care trei angajați ai unei primării, pentru fraude cu fonduri europene

0
237

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au anunțat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
MUȘEAT NICOLAE, la data faptelor viceprimar în cadrul primăriei comunei Pătulele, județului Mehedinți,
MIȘEA CORNELIA, la data faptelor secretar în cadrul primăriei comunei Pătulele, județul Mehedinți,
DĂESCU TITU, la data faptelor agent agricol în cadrul primăriei comunei Pătulele, jud. Mehedinți,
pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– fals intelectual (2 fapte),
– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte);
GĂLETAN ION și MĂRGULESCU DUMITRU, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna mai 2011, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, au depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), două cereri unice de plată, întemeiate pe baza a două adeverințe false, în cuprinsul cărora era menționat că închiriaseră de la primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți, suprafețe de teren în vederea exploatării.
Documentele respective au fost întocmite și semnate de inculpații Mușeat Nicolae, Mișea Cornelia și Dăescu Titu, în calitate de funcționari în cadrul Primăria comunei Pătulele, județului Mehedinți.
Prin aceste demersuri, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 120.834 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor terenuri ce aparțin inculpaților Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauz