Plenul reunit pentru desemnarea preşedintelui TVR va fi convocat luni, 11 aprilie

0
203

Propunerea privind postul de preşedinte-director gener al TVR va fi discutată şi votată în plenul reunit luni, 11 aprilie, având în vedere că miercuri se vor reuni comisiile de specialitate pentru a analiza propunerea CA al SRTV, a anunţat luni vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

“Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au analizat cu precădere scrisoarea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, care ne aduce la cunoştinţă că miercuri a convocat o şedinţă în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTVR. În funcţie de aceasta numire poate tot miercuri va fi posibil să fie convocate comisiile de specialitate şi şedinţa Camerelor reunite este planificată lunea viitoare la orele 18.00 pentru a discuta şi aceasta problemă şi multe alte probleme care sunt înscrise pe ordinea de zi. (…) Urmează ca luni, la 14.30, când va fi o nouă şedinţă a Birourilor reunite, să stabilim care vor fi cele care vor fi înscrise luni la orele 18.00 pe ordinea de zi”, a declarat IoIoan Chelaruuni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Consiliul de Administraţie al SRTv a anunţat ieri conducerea Parlamentului că se va întruni miercuri, la sediul TVR, pentru a decide în privinţa viitorului preşedinte-director general al postului public. “Vă aducem la cunoştinţă că toţi membrii Consiliului de Administraţie se pot întruni în componenţa completă cel mai devreme miercuri 6 aprilie ora 9.00, la sediul TVR, pentru a recomanda candidatul la funcţia de PDG al CA al SRTv. Imediat după încheierea întâlnirii de miercuri, veţi primi în scris propunerea noastră”, potrivit scrisorii primite de conducerea Parlamentului. Decizia privind şefia TVR a fost amânată săptămâna trecută, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA având termen şapte zile pentru a ajunge la un acord.