N-a pierdut nimeni, a câştigat toată lumea

0
338

În perioada 2 – 3 aprilie, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a fost gazda unui eveniment remarcabil, organizat de Erasmus Student Network (ESN) Craiova – „International Erasmus Games”. Acţiunea a fost realizată, iniţial, la iniţiativa comună a filialelor ESN din Polonia şi Italia, uar, cu timpul, a devenit internaţională, România devenind amfitrion, iar, prin consecinţă, Centrul Universitar Craiova a fost gazdă pentru faza naţională. Au fost competiţii la fotbal, baschet, volei, s-au stabilit câştigătorii, a fost ambianţă extraordinară, dar s-a rămas cu un regret: Craiova n-a avut câştigători.

  Cele 9 secţiuni ale ESN din România s-au întrunit la Craiova şi au participat la concursuri la baschet, volei şi fotbal, câştigătorii reprezentând România la faza internaţională, de la Milano, în perioada 5-8 mai.”Am avut o prezenţă importantă, cu peste 180 de studenţi participanţi la Erasmus+, voluntari din cele nouă secţiuni din ţară, dar şi suporteri ai echipelor participante, care, sunt convinsă, vor fi viitori studenţi , iar Universitatea din Craiova a dovedit că este o instituţie deschisă către internaţionalizare”, a declarat Mădălina Bera, preşedinte al ESN Craiova.

„Vă văd tineri şi entuziaşti şi sper să nu vă pierdeţi aceste atribute”

Echipele, la disciplinele de concurs, s-au „bătut” pe teren, şi-au apărat şansele corect, iar, după terminarea competiţiei, au sărbătorit evenimentul. „Aula Magna” a Facultăţii de Drept din Craiova a găzduit premierea câştigătorilor – la fotbal: Cluj – Napoca; volei şi baschet – Iaşi. Sala a fost plină de entuziasm , iar atmosfera a fost ca la marile partide de fotbal, baschet, voleu, handbal, etc. Tinerilor li se citea pe faţă bucuria şi, chiar când s-au strâns, la ieşire, pentru a merge fiecare încotro, şi-au arătat disponibilitatea de a păstra legătura. „Cred că am fost o gazdă foarte bună, mai ales că toţi câştigătorii sunt din alte Centre universitare (era un regret, chiar dacă nespus, de a nu vedea , ca premiantă, o echipă din Craiova – n.r.). Vă văd tineri şi entuziaşti şi sper să nu vă pierdeţi aceste atribute. Viitorul nu poate fi pregătit decât împreună. La acest concurs, cum a amintit şi Mădălina, nimeni nu este perdant, toată lumea câştigă. Sportul este o şansă pentru apropiere şi, din ceea ce am văzut, sunt convins că o veţi valorifica”, a precizat prof. univ.dr.  Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Aprecieri peste aprecieri

Aşa cum aminteam, la Craiova au fost prezenţi peste 200 de participanţi la acest festival şi nu puteam trece cu vederea câteva ompresii ale oaspeţilor. „Vin din partea Universităţii de Vest Timişoara, am fost, ca să zic aşa, în juriu, dar ceea ce am văzut la Craiova m-a lăsat plăcut impresionată” –  Alexa Flămându. Am vorbit şi cu doi dintre participanţi. „Am jucat handbal de performanţă, am venit de mai multe ori la Craiova, când aveam meciuri, dar pot să spun că am rămas plăcut impresionată. A fost ceva extraordinar, în cele două zile cât am stat în oraşul dumneavoastră” –  Georgiana Dimulescu, studentă în anul III al Facultăţii de Midecină din Sibiu şi „căpitan-nejucător” al echipei de fotbal al instituţiei de învăţământ superior de pe Cibin. „Este prima dată când vin aici, dar am rămas cu foarte multe impresii frumoase. Eu am fost lângă colegii mei, i-am îndrumat, dacă se poate spune aşa, de pe margine, şi sunt mândră. Fiind câştigători, vom merge la Milano, pentru România” –  Alexandra Radu, studentă în anul III la Facultatea de Filologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi „team-manager” al voleibaliştilor de sub Dealul Copoului.