Accidente provocate de şoferi băuţi

0
161

Doi tineri au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, duminică, după ce, băuţi fiind, au urcat la volan şi au provocat accidente de circulaţie.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică după-amiază, în jurul orei 16.30, pe DN 55 A, în comuna Ghidici, Petrişor Trancă, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Seat, din direcţia Bechet către Calafat, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan condus de Cornel Miuţ, de 24 de ani, din Calafat, şi acesta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat), după cum s-a constatat în urma testărilor cu etilotestul. În urma coliziunii a rezultat avarierea a încă două autoturisme ce se aflau staţionate în afara părţii carosabile şi distrugerea unui stâlp de iluminat ornamental. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului de 24 de ani, ambilor şoferi fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii doljeni au întocmit pe numele celor doi dosare penale pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în sarcina lui Petrişor Trancă s-a reţinut şi infracţiunea de vătămare corporală din culpă, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În aceeaşi seară, în jurul orei 20.30, pe D.J. 552, în afara localităţii Caraula, Dolj Florin H., de 24 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism Lancia, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un arbore ornamental. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului de 24 de ani, acesta fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru investigaţii medicale amănunţite. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale, după cum a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.