BauMax a raportat cele mai mari pierderi în România

0
159

BauMax închide toate magazine din Turcia. Până la finele acestei luni, conducerea retailerul austriac de bricolaj va anunţa dacă va mai păstra operaţiunile din Europa de Sud-Est, inclusiv România. Retailerul, cu aproape 10.000 de angajaţi în nouă ţări, a înregistrat o pierdere de 126 milioane de euro în 2012, după ce extinderea în Europa de Est a pus o presiune prea mare pe finanţele companiei. Ultima piaţă pe care a intrat BauMax a fost Turcia, în 2010.

Cele mai mari pierderi au fost raportate în 2012 în România, de 26 milioane euro, şi Turcia, 14 milioane euro. Cu excepţia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale BauMax au înregistrat pierderi. Compania nu a publicat încă rezultate pentru anul trecut. Tot la finele acestei luni, băncile creditoare ale BauMax, inclusiv Raiffeisen, Erste Group şi Bank Austria, vor decide sacă aprobă un plan de restructurare pentru BauMax.

BauMax are 158 de magazine, din care aproape jumătate în Austria, iar restul în Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, România, Bulgaria şi Turcia.