Bătrân în stare gravă după o altercaţie pornită în autobuz

1
122

Un bătrân de 75 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în cursul zilei de ieri, în urma unei altercaţii cu un craiovean de 29 de ani, care a pornit în timp ce ambii se aflau în autobuzul E1. Din primele cercetări se pare că cei doi s-au luat la ceartă în mijlocul de transport, au coborât la staţia de la Parcul „Nicolae Romanescu”, iar acolo tânărul l-a luat la bătaie pe bătrân. Medicii de la Urgenţă au reuşit cu greu să-l stabilizeze şi sunt rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire.

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.00. Poliţiştii au fost anunţaţi prin 112, că în staţia de autobuz de la Parcul „Nicolae Romanescu” are loc o altercaţie între doi bărbaţi. Un echipaj al Secţiei 2 Craiova a fost trimis la faţa locului, stabilind că este vorba despre Mihai Dicu, de 75 de ani şi de Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova. A ajuns la locul respectiv şi o ambulanţă SMURD, bătrânul fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Babiuc a fost dus la sediul subunităţii de Poliţie, unde a declarat că, în timp ce era în autobuz a avut o discuţie cu bătrânul, care l-a lovit, iar la coborâre, în staţie, i-a dat şi el un pumn, bătrânul căzând la pământ. „Din primele cercetări se pare că a fost vorba despre un conflict la coborârea din autobuz şi că bătrânul l-ar fi lovit primul pe craioveanul de 29 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar în funcţie de starea victimei, încadrarea juridică a faptei se poate schimba”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Medicii de la spital spun însă că starea bătrânului este extrem de gravă şi este exclus ca toate leziunile suferite să fie rezultatul unui singur pumn primit. În plus, aceştia sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. „Este vorba despre un pacient de 75 de ani, victimă a unei agresiuni fizice în loc public, care a fost adus cu o ambulanţă SMURD la ora 11.45 . În urma investigaţiilor a fost diagnosticat cu politraumatism sever prin agresiune fizică, traumatism cranio-cerebral acut sever cu multiple hemoragii intracraniene severe, traumatism facial acut grav şi traumatism toracic cu fractură costală stângă, C7. Bărbatul a fost intubat, ventilat mecanic şi stabilizat în camera de Resuscitare de la Unitatea de Primiri Urgenţe. A fost internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru Neurochirurgie la ora 15.05. Este un caz extrem de grav, cu prognostic rezervat”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.