Descinderi ale poliţiştilor craioveni la suspecţi de furturi din autoturisme

0
242

Poliţiştii craioveni au făcut, joi, şase percheziţii în municipiul Slatina, judeţul Olt, la persoane bănuite de furturi din maşini comise pe raza Craiovei. În urma audierilor şi a cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că doi bărbaţi din Slatina sunt autorii unui furt comis în luna ianuarie a.c., pe Centura de Nord a Craiovei, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal. Cercetările în acest caz continuă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, sprijiniţi de colegii din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din autovehicule. Cercetările au fost demarate după ce, pe 16 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi de Alin S., de 39 din Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce efectua lucrări de instalare a conductelor de apă, pe Centura de Nord a municipiului Craiova, persoane necunoscute au sustras două bormaşini din autoturismul lăsat neasigurat, parcat în apropierea punctului de lucru, producând un prejudiciu de aproximativ 5.000  lei.

În urma descinderilor de joi, la locuinţele persoanelor vizate, oamenii legii au descoperit şi ridicat mai multe unelte electrice şi telefoane mobile. Şase persoane au aduse la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova pentru audieri şi continuarea cercetărilor. Anchetatorii au faptul că autorii furtului sunt Alin M., de 18 ani, şi Florin I, de 30 de ani, ambii din Slatina, pe numele lor fiind întocmite dosare penale. „Poliţiştii craioveni continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.