Lichidatorul judiciar arestat pentru mită rămâne după gratii

0
97

Craioveanul de 61 de ani, lichidator judiciar, arestat preventiv la sfârşitul lunii februarie pentru luare de mită şi trafic de influenţă, rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins, joi, contestaţia formulată împotriva hotărârii Tribunalului Dolj prin care a fost arestat preventiv. Bărbatul a fost prins în flagrant vineri, 26 februarie a.c., în parcare la Billa, în timp ce primea o tranşă de 1.000 de euro din cei 3.000 de euro pe care îi ceruse pentru întocmirea favorabilă a unui raport pentru administratorul unei firme aflată în procedura falimentului.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, contestaţia formulată de Constantin Florescu, lichidator judiciar, împotriva hotărârii din 27 februarie a.c. prin care Tribunalul Dolj a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile pentru luare de mită şi trafic de influenţă: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Florescu Constantin, ca nefondată. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 03.03.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că bărbatul a fost denunţat de o craioveancă, ce le-a declarat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj că, în cursul lunii ianuarie 2016, Constantin Florescu, în calitate de lichidator judiciar, într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj sub nr. 5543/63/ 2014/a1, vizând procedura falimentului, i-a pretins concubinului său, Creţu Florin Lucian, administrator al SC “LU&LU” SRL, diverse sume de bani pentru a-l favoriza pe acesta în cadrul procedurii falimentului, în sensul întocmirii unui raport care să nu atragă răspunderea patrimonială. A fost deschis un dosar penal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA şi cu suportul DIPI, demarând cercetările. S-a stabilit că Florescu Constantin i-a pretins femeii suma de 3.000 euro, susţinând că 1.000 euro din aceşti bani erau destinaţi magistratului judecător desemnat cu soluţionarea dosarului de faliment, pentru obţinerea unei decizii favorabile. Denunţătoarea şi lichidatorul judiciar au stabilit ca vineri, 26 februarie a.c., la ora 11.00, să se întâlnească în parcarea magazinului Billa, din municipiul Craiova, pentru remiterea unei tranşe de 1.000 euro, astfel că anchetatorii au pus la punct detaliile, lichidatorul judiciar fiind prins în flagrant cu bancnotele marcate criminalistic.