În arest pentru contrabandă cu ţigări

0
253

Doi doljeni, din localităţile Caraula şi Călăraşi, au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele acestora, aproape 1.200 de pachete de ţigări de contrabandă. Astăzi, cei doi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri-dimineaţă, în baza ordonanţelor de percheziţie emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul „mascaţilor” Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat patru percheziţii domiciliare în comunele Caraula şi Călăraşi, la locuinţele lui Cosmin Roşu, de 39 de ani, din comuna Caraula, şi Gabriel Gîrlici, de 23 de ani, din comuna Călăraşi.

În urma percheziţiilor făcute, poliţiştii au descoperit aproape 1.200 de pachete de ţigarete, diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal românesc. Cele aproape 24.000 ţigarete au fost ridicate şi predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova în vederea stabilirii prejudiciului adus bugetului consolidat al statului.

„Cei doi suspecţi urmează să fie audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca apoi să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă pentru 30 zile. Doljenii, suspectaţi de contrabandă, au fost introduşi în arestul IPJ Dolj”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.