Viitorii lucrători din penitenciare, căutaţi în liceele craiovene

0
132

Liceenii care se gândesc la o carieră de funcţionar public cu statut special în penitenciar au ocazia săptămâna aceasta să afle mai multe detalii legate oferta educaţională în domeniu. Începând de astăzi, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova şi Penitenciarul Pelendava demarează o campanie de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea locurilor cuprinse în oferta educaţională a anului 2012. Până pe 7 martie a.c., echipe formate din angajaţi ai Biroului de Resurse Umane şi Formare Profesională şi Sectorul Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar din cele trei închisori vor derula o campanie de informare privind ocuparea locurilor vacante pentru admiterea în anul 2012 în instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a Ministerului Administraţiei şi Internelor precum şi a Ministerului Apărării Naţionale.

Astăzi, începând cu 12, reprezentanţii ai celor trei penitenciare vor fi prezenţi, la Colegiul Naţional Carol I, iar mâine vor discuta cu elevii de la Grupul Şcolar „Charles Laugier”. Miercuri, lucrătorii de penitenciar vor merge la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” şi Colegiul Naţional Elena Cuza.

Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, în sesiunea 2012, aproximativ 300 de locuri la Academia Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre, Institutul de Medicină Militară, Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza” şi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.