S-a turnat prima cupă de beton la fundația noului terminal al Aeroportului

0
409
Vineri a mai fost făcut un pas în construcția noului terminal de pasageri al Aeroportul International Craiova. Este vorba de turnarea betonului pentru realizarea stratului de egalizare, etapă de la care va începe construcția propriu-zisă a clădirii. Construirea noului terminal este un proiect cu o valoarea de peste , bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, și cel mai mare proiect aflat în derulare.
“Astfel că, s-au făcut verificările specifice terenului și, pe o suprafață de 1.200 mp,  s-a turnat un strat de beton de 5 cm, urmând ca după realizarea hidroizolației să se toarne cel de-al doilea strat de egalizare, în cel mai scurt timp. Odată cu finalizare terminalului, Aeroportul va deveni unul dintre cele mai importante obiective de gen din țara noastră, deservind o regiune cu peste 3 milioane de locuitori. Lucrările de pe șantier se desfășoară conform graficului, astfel că ne așteptăm să vedem cât mai curând structura clădirii ridicată”, a explicat Sorin Manda, directorul Aeroportului International Craiova.
 Contractul face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului
 International Craiova”, proiect finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fară TVA.