Au furat camerele video de la sistemul de supraveghere din Gângiova

0
36

Trei bărbaţi care au „dat atacul” la camere de supraveghere video din comuna Gângiova au fost reţinuţi de poliţiştii din Segarcea pentru furt calificat. Aceştia sunt acuzaţi că au furat camere de supraveghere montate la o locuinţă din comună, dar şi din sistemul de supraveghere al localităţii. Ieri după-amiază cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă, însă numai doi dintre ei au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gângiova au fost anunţaţi, marţi, de Ştefan Marinescu, de 69 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în perioada 1 ianuarie – 3 februarie, persoane necunoscute i-au sustras din curtea imobilului pe care îl deţine în comuna Gângiova 4 camere de supraveghere video şi 4 lămpi de iluminat cu senzor, cauzându-i un prejudiciu estimativ de 2.400 lei. Bărbatul nu mai trecuse în această perioadă pe la casa de la ţară şi tocmai pentru a o feri de hoţi instalase sistemul de supraveghere.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea au demarat cercetările în cauză, reuşind să-i identifice pe autorii faptei. S-a stabilit că este vorba despre Valentin Preda, de 29 de ani, Vasile Dica, de 43 de ani, şi Florin M., de 14 ani, toţi din comuna Gângiova. Oamenii legii au reuşit şi recuperarea prejudiciului în proporţie de 90%, întrucât autorii nu reuşiseră să valorifice bunurile furate.

Prin extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2015, cei trei suspecţi au mai sustras alte 3 camere de supraveghere video şi un panou de comandă al unei camere de supraveghere, amplasate pe stâlpi de iluminat public, din comuna Gângiova, aparţinând Consiliului Local Gângiova, faptă nesesizată de partea vătămată. De asemenea, a fost identificat şi George Stănuţ, de 41 de ani, din comuna Valea Stanciului, care în cursul lunii ianuarie 2015, a sustras două camere de supraveghere video amplasate pe stâlpi de iluminat public, în comuna Gângiova, aparţinând Consiliului Local Gângiova.

Primarul localităţii spune că sistemul de supraveghere era funcţional, camerele video fiind în garanţie până în august, anul acesta. Sistemul a fost instalat în 2013, iar acum este aproape distrus de hoţii care au rupt suporţii, firele, în total 12 camere video fiind sustrase.

Valentin Preda, Vasile Dica şi George Stănuţ au fost reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar ieri după-amiază au fost prezentaţi Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea însă numai pentru Preda şi Dica, aceştia fiind arestaţi pentru 30 de zile, în timp ce faţă de George Dinuţ instanţa a respins propunerea, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.