Remontada a declanşat tornada…în tribune

0
280

Universitatea Craiova – Viitorul Constanţa 3-1

Au marcat: Mitriţă 59 – pen., Bancu 61, Bărbuţ 76 / Ţucudean 42.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 17.763.

Universitatea: Calancea 7 – Datkovic 6, Kelic 6, Briceag 6 – Martic 6, Mateiu 6, Zlatinski 8, Bancu 7 (90 M. Roman) – Mitriţă 7 (68 Bărbuţ) 7, Băluţă 7, Burlacu 6 (73 R. Popa) 6. Antrenor: Devis Mangia.

Viitorul: Tordai 6 – Dani Lopez 6, Ţâru 5, Hodorogea 6, de Nooijer 6 – Mladen 5 (46 T. Băluţă) 5, Vână 5 (67 Eric) 5 – Cicâldău 7, Măţan 6 (59 Horj) 5, Ganea 7 – Ţucudean 7. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 7. Asistenţi: Ciprian Danşa (Bihor), Alexandru Cerei (Cluj).

Observatori: Marin Petrache, Cristian Nica.

Eliminare: Ţâru 58.

Alb-albaştrii au fost conduşi la pauză de campioana Viitorul, dar au revenit şi au prilejuit o atmosferă superbă, demnă de noua arenă a Craiovei

„Săptămâna Naţională” a fost marcată şi pe stadion la Craiova, la intonarea imnului fanii olteni arborând un drapel cu un pasaj din „Cântec pentru Oltenia”; „La tricolorul românesc se-nchină…Oltenia provincia latină”. Totodată, fostul component al Campioanei Unei Mari Iubiri, prima generaţie care a adus titlul în Bănie, Ion Velea, poreclit „Pelicanul”, s-a retras oficial din fotbal, fiind invitat să dea lovitura de început a meciului de pe „Ion Oblemenco”, Universitatea – Viitorul, unul prefaţat cu o pleiadă de complimente reciproce. „Viitorul este o echipă care joacă fotbal, e antrenată bine, sigur va ieşi un meci frumos” a declarat Mangia, iar omologul, Gică Hagi, a replicat: „Mangia e un antrenor italian atipic, pe lângă organizarea tactică, îi place să joace şi ofensiv”. Ultima dată când Craiova a primit-o pe Viitorul a fost gazdă bună, trupa lui Hagi luând punctele vitale pentru titlu. Alb-albaştrii nu l-au avut în teren pe golgheterul Gustavo, suspendat şi substituit de Andrei Burlacu, în timp ce Hagi i-a lăsat pe bancă pe veteranii Eric, Chiţu şi Râmniceanu, mergând pe mâna puştilor Măţan, Cicâldău şi Tordai. Craiova a avut posesia din start, dar mai concreţi au fost puştii „Regelui”, care puteau da lovitura în minutul 12, când Ganea s-a infiltrat printre stoperii adverşi, dar Calancea l-a întâmpinat bine. Replica a venit mai târziu, de la foştii jucători ai Viitorului, Băluţă (33), cam milostiv la finalizare, şi Mitriţă (38), ghinionist cu şutul care s-a dus în bara din stânga lui Tordai, apoi superficial la reluarea cu şpiţul (40). Cele trei şanse mari au fost răzbunate pe final de primă repriză, când Ţucudean a punctat în stil de mare atacant, cu un voleu de trecut în CV, lângă prima bară a lui Calancea, Kelic venind târziu la blocaj, iar Briceag şi Bancu i-au permis lui Cicâldău să centreze.

Cei 18.000 de oameni aşteptau replica după pauză, iar în decurs de 3 minute favoriţii aveau să întoarcă rezultatul, în superioritate numerică. Un şut de la distanţă a lui Zlatinski a rezolvat practic meciul, aducând un penalty şi eliminarea lui Ţâru, care a primit justificat al doilea galben pentru henţ. Mitriţă a marcat pentru a treia oară în acest sezon contra fostei echipe, în lipsa executantului obişnuit, Gustavo, deşi Tordai a atins mingea. Oltenii au speculat momentul şi au făcut imediat 2-1, tot Zlatinski fiind la originea golului. Bulgarul a oferit practic un assist „cu manta”, din şutul său în transversală mingea ajungând la Nicuşor Bancu, calm la finalizare din 6 metri. Lui „Bancone” i-a venit rândul apoi la serviciu, terminând superba acţiune din minutul 76 cu o centrare perfectă pentru Bărbuţ, care a marcat în premieră pentru Ştiinţa. În ultimul sfert de oră n-a mai contat mult ce s-a întâmplat pe gazon, nici măcar ocazia lui Băluţă de 4-1, fiindcă s-a declanşat fiesta în tribune, cu celebrele valuri de bucurie. Craiova îşi trăieşte momentul fast, se bucură de noua arenă, iar echipa onorează atmosfera cu un joc consistent şi o prezenţă pe podium.